Sæsonen for høst af havopdrættede ørreder nærmer sig. Musholm planlægger at begynde årets høst den 12. oktober. Det betyder øget aktivitet på Reersø havn, herunder flere containere og øget trafik med lastbiler og medarbejdere på havneområdet. Som tidligere år gennemføres havbrugets erhvervsaktiviteter i forståelse for og med hensyn til havnens øvrige brugere.

På YouTube-kanalen ”Musholm Havbrug” er der lagt en ny film ud, som viser arbejdsprocesserne for hele høsten af havopdrættede ørreder – fra den levende fisk i havbruget til den færdige, rensede ørred og ørredrogn pakkes og leveres videre til indfrysning, direkte eksport eller forarbejdning hos vores samarbejdspartnere i den jyske fiskeindustri.

Danske opdrætsfisk har et godt omdømme i udlandet på grund af vores gode vandkvalitet. Musholms ørreder får miljøvenligt foder baseret på fiske- og sojamel. Foderet spiller hovedrollen i kødets farve, som især japanerne er optaget af. Ørredkødets karakteristiske, rødlige farve kommer fra de såkaldte carotene pigmenter ophobet i blade, alger og plankton. Carotenerne, som også findes i f.eks. flamingoer, krebs og gulerødder, kaldes astaxanthin. Dette stof tilsættes fiskenes foder og medvirker både til at sikre fiskenes trivsel og forbrugerens glæde ved middagsbordet.

Musholm havbrug. Foto: IDM