Det er gået stærkt, siden første Normal så dagens lys med mærkevarer til spotpriser på hylderne. Over 35 butikker har gjort deres indtog landet over, og d. 13. maj er turen kommet til Kalundborg, når Normal åbner butik i Kordilgade.

– Placeringen er perfekt, og vi får en fin butik, så vi glæder os utrolig meget til at slå dørene op for de første kunder, fortæller direktør Torben Mouritsen, der er en af stifterne bag Normal.

normalDet skal være billigt – og lidt spændende at besøge Normal
Og konceptet er klart. Det skal være billigt.

– Vi sælger mærkevarer inden for husholdningsartikler, personlig pleje og en lang række basisvarer, som mange mennesker allerede kender og bruger i badeværelset, køkkenet og til rengøring. Fx Gillette, Colgate tandpasta og L’Oreal-kosmetik, men vi sælger varerne 30-50 procent under normalprisen, fortæller Torben Mouritsen.

– Der må også gerne være noget andet end i andre butikker, så Normal bliver et oplevelsesunivers, hvor der hele tiden kommer nye og spændende varer på hylderne. Det er dét, der sammen med de lave priser skal sørge for, at vores kunder kommer igen.

Parallelimport uden fordyrende mellemled
En af grundene til, at Normal er i stand til at konkurrere på markant lavere priser, er, at butikskæden parallelimporterer dagligvarerne i andre EU-lande. Dermed går kæden uden om fordyrende mellemled, og kan sælge varerne op til 50 procent billigere end i de fleste danske butikker.

– Vi køber varerne i andre EU-lande, hvor de er langt billigere end i Danmark. Samtidig har Normal minimale omkostninger til administration, markedsføring og logistik, siger Torben Mouritsen, der tidligere har haft stor succes med at stifte onlinebutikken wupti.com.

Ejerkredsen bag Normal er sammensat af personer med stor erfaring inden for detailhandel og markedsføring. I ejerkredsen er blandt andet også reklamemanden og filminstruktøren Søren Fauli, der har udviklet den grafiske identitet omkring konceptet.

Butikken i Kalundborg åbner i forbindelse med Kulturnat, fredag d. 13. maj kl. 9.30, hvor der i løbet af dagen serveres hjemmelavet Normal-suppe som fast åbnings-tradition. Kæden åbner yderligere tre nye butikker rundt omkring i landet i maj måned.

Om Normal

 • Butikskæden Normal parallelimporterer mærkevarer fra andre EU-lande, hvor varerne ofte sælges væsentlig billigere end i Danmark.
 • Blandt varerne finder man blandt andet personlige plejeprodukter, husholdningsprodukter, kosmetik, dyremad, skriveartikler, helsekost, drikkevarer mm.
 • Udvalget omfatter mere end 2500 varenumre, der hele tiden suppleres med nye mærkevareprodukter.
 • Siden april 2013 har Normal åbnet mere end 35 butikker rundt omkring i hele Danmark.
 • Kæden har planer om at åbne flere butikker rundt om i hele Danmark i de kommende år.
 • Bag Normal står blandt andet stifteren af wupti.com Torben Mouritsen, iværksætter Bo Kristensen, filminstruktør Søren Fauli samt bestyrelsesformand Jan Dal Lehrmann. I oktober 2014 indtrådte ligeledes BESTSELLER-ejer Anders Holch Povlsen i ejerkredsen.
 • For yderligere information:
  www.normal.dk
  www.facebook.com/normal.dk
  www.instagram.com/normal_dk