Ejendomsudviklingsselskabet Maycon står for udviklingen af 62 nye ferieboliger, der bliver opført i henhold til lokalplanen med hensyn til fordeling, placering og samlet areal. Arkitekturen er på stedets præmisser. Dertil kommer moderne komfort og de faciliteter, som er attraktive for ferie- og badegæst, cyklister, kitesurfere og havkajakroere.

Projektet er det første konkrete eksempel på, at Maycon nu også udvikler moderne ferieboliger i dansk og bæredygtig kvalitet.

Aspirant til at blive den nye foretrukne feriedestination
Mullerup Strand bliver navnet på ferieboligerne, der står klar til feriesæsonen 2021 ved Mullerup Havn, placeret nogenlunde midt imellem Kalundborg og Korsør på den vestligste del af Sjællands kyst. Der er mindre end 20 km til nærmeste større by fra den idylliske lystbådehavn med små skipperhuse, kun omgivet af rå natur, bugtende klitter og fin sandstrand.

Indtil for ganske nyligt fremstod stedet lidt slidt. Men nu tager udviklingen fart i Mullerup. I første omgang er havnens pejlemærke, Skipperkroen, blevet renoveret og genfødt som badehotel, og alle udendørs arealer er forskønnet med ny belægning. Flere parkeringspladser. Ny belysning og ny beplantning.

Det glæder Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), at de planer, som blev lagt for udvikling af havnen for 14 år siden, nu tager form:

”Jeg bor selv 700 meter fra havnen og var i sin tid med, da Gørlev Kommune lavede lokalplan for området i 2006. Kommunen har også investeret byfornyelsesmidler i at få fjernet gamle, udtjente produktionsbygninger,” siger han og tilføjer:

”Fra kommunens side kan vi kun skabe rammer og retning. For at udviklingen sker, skal nogen tage udfordringen op, og jeg er bare så glad for, at det sker nu. Det kommer til at berige detailhandlen i Gørlev, at vi får nye feriegæster. Desuden er jeg nok ikke den eneste herudefra, som synes, det er rigtigt rart, at Mullerup Havn nu for alvor opgraderes.”

Nye moderne ferieboliger i gedigen dansk design
Næste skridt bliver opførelsen af 62 nye ferieboliger, der kommer til at interagere arkitektonisk med badehotellet, havnen og den omgivende natur. Tanken er at appellere til de mange københavnere og østdanskere, som i forlængelse af Coronaen kommer til at sukke efter nye danske feriemål strand og masser af frisk havluft.

”Jyderne har deres egen vestkyst. Vores vision er at give gæster fra vores nabolande, københavnerne og sjællænderne deres egen vestkyst. Sjællands bedste vestvendte badestrand findes her i Mullerup. Her er både mulighed for at cykle, kitesurfe og sejle i havkajak, så vi sørger for faciliteter til alle disse aktiviteter,” forklarer Anders Mayland, som er direktør hos Maycon og primus motor i projektet.

Maycon har tradition for at udvikle bolig- og erhvervsejendomme i provinsen, mens Mullerup Havn er det første konkrete resultat af virksomhedens strategi om også at udvikle moderne ferieboliger i bæredygtig kvalitet og dansk design.

”Hos Maycon er vi gode til at finde projekter med potentiale og realiserer dem. Vi går op i at finde ind til det mest optimale udviklingspotentiale i hvert eneste projekt og løfte det til noget unikt. Det vil vi også gøre med ferieboliger. I Mullerup Havn bliver jeg selv glad, hver gang jeg er herude. Her er bare god stemning hele tiden. Folk er her, fordi de har fri fra arbejde, dyrker deres fritidsinteresser i naturen og nyder livet. Det skal vi skabe bedre rammer for,” siger han og forklarer, at Maycon nu er i færd med at søge byggetilladelse til opførelse af de nye feriehuse.

Nye huse i pagt med stedets charme
”Designet af de nye feriehuse på Mullerup Havn skaber en balance, hvor de eksisterende elementer respekteres og en ny historie fortælles,” siger Christian Bay-Jørgensen, som er arkitekt og indehaver af Bay Arch.

”Den bagerste bebyggelse fremstår som etage-skipperhuse, mens husene nær kysten er planlagt yderligere, så de får en skarpere form via tilbagetrækninger i saddeltagsformen. Dette giver bebyggelsen en moderne profil samtidig med, at tilbagetrækninger giver plads til små hyggelige nicher og terrasser, som giver et særligt miljø og binder de forskellige typer af bygninger sammen,” forklarer han.

Christian Bay-Jørgensen påpeger også, at der er gjort meget ud af at placere den nye bebyggelse helt optimalt i forhold til solens vandring, sådan at terrasserne praktisk taget har sol fra solopgang til solnedgang.

Den idylliske Mullerup Havn på Sjællands vestkyst er ved at udvikle sig til et attraktivt lille ferieparadis. Ejendomsudviklingsselskabet Maycon står for udviklingen af 62 nye ferieboliger, der bliver opført i henhold til lokalplanen med hensyn til fordeling, placering og samlet areal. Pressefoto.