Kulden bider og skyerne er tunge, men der er ingen grund til at kede sig i vinterferien.
På Kalundborg Biblioteker kan du nemlig finde masser af spændende aktiviteter for børn og voksne, hvad enten du er til spil, teater eller kreative sysler.

Sikken Sæk. Pressefoto.

Teater for de mindste, de større og de store
Kom og oplev en glad historie med musik og sang og underfundigheder og meget mellem linjerne – også for de voksne, når Olsens Teater kommer forbi Svebølle Kvik Bibliotek med forestillingen ’Sikken Sæk’. Forestillingen er for de 1½-4 årige og spiller lørdag d. 8. februar kl. 10.00-10.30.

Om mandagen d. 10. februar er der teater for de lidt større på Gørlev Bibliotek. Teatergruppen Teater Håndholdt besøger biblioteket med forestillingen ’Skrivebordet’ – en hyldest til den fine relation mellem børn og deres bedsteforældre. Alt fra skrivebordsskuffen tages i brug, når historien om morfar og jeg fortælles med stempler, klipsemaskiner, sakse m.m. og det er faktisk lige før, at man kan dufte piberøgen! Forestillingen starter kl. 11.00 og varer 35 minutter.

Lørdag d. 15. februar kl. 10.30-11.05 er der familieforestilling i Kalundborg Hallerne – Hal 1, hvor børn fra 4-10 år kan se med. Teatergruppen Hr. Teater viser forestillingen ’Chicks’ – en ordløs klovneforestilling, fortalt gennem kropssprog, gavmild mimik og finurlige gags. Mød de to høns, storesøster Hilda og lillesøster Gump, som lever side om side sammenklemt i et bur, indtil de en dag opdager verdenen uden for buret.

Billetter til teaterforestillingerne á 25 kr. købes via Kalundborg Bibliotekers hjemmeside.

Chicks. Pressefoto.

Brætspil, pizza og stop motion
Vinterferie er simpelthen brætspilstid! Træk jer indendørs, find de gode brætspil frem og suppler med knas og pizza. Det kan ikke blive bedre! Lørdag d. 15. februar kl. 10 – 13 skaber Ubby Bibliotek i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd igen rammen for en skøn dag fyldt med alverdens brætspil både de kendte og knap så kendte og afslutter med en skøn pizza-buffet. Det er ganske gratis, men kræver tilmelding. For alle spilleglade børn og voksne fra 8 år.

Kunne du tænke dig at være filminstruktør for en dag, tilbyder Kalundborg Biblioteker en workshop til dig mellem 9-14 år. Brug din fantasi og kreativitet til at lave spændende animationsfilm. Biblioteket har udstyret klar! Du skal bare melde dig til – og møde op mandag d. 10. februar kl. 11-13 på Kalundborg Bibliotek.

Det koster 25 kr. at deltage og kræver tilmelding via bibliotekets hjemmeside.

Flere kreative arrangementer
I vinterferien vil der også være kreative formiddage rundt omkring på bibliotekerne. Vi pynter lanterner med tusch, papir og glimmer tirsdag d. 11. februar på Ubby Bibliotek og torsdag d. 13. februar på Svebølle Kvik Bibliotek. Begge dage kl. 10-12. Det er ganske gratis at deltage, men kræver tilmelding via bibliotekets hjemmeside.

Onsdag d. 12. februar er der krea-formiddag på Høng Bibliotek med stjernefoldning af teposer, som kan bruges på magneter, ophæng og kort, når Tine Djurtoft laver workshop for alle børn og voksne.

Lanterner. Pressefoto.

Tine Djurtoft har også en en kreativ workshop fredag d. 14. februar på Gørlev Bibliotek, med doodling på æsker, krus og papir. Begge arrangementer er gratis, men materiale udgifter må påregnes.

Alle bibliotekets krea-arrangementer er for alle, men børn under 6 år skal være ifølge en voksen.

Se mere om alle arrangementerne på www.kalundborgbib.dk

Kalundborg Biblioteker glæder sig til at se jer til dejlige arrangementer i vinterferien!