Kun 26 dage efter at den nye paragraf om stalking trådte i kraft, blev en mand anholdt af Midt- og Vestsjællands Politi og efterfølgende fængslet efter den nye bestemmelse.

– Det sender et klart signal om, at chikane og uønskede henvendelser kan være en voldsom belastning for den person, det går ud over, og det er noget, som politiet og domstolene tager meget alvorligt. Det er anklagemyndighedens vurdering, at kontakten har haft en sådan karakter og intensitet, at der er grundlag for at sigte ham for at overtræde den nye bestemmelse i straffeloven om stalking, siger senioranklager Astrid Scheibel.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i, at der var begrundet mistanke om, at den pågældendes handlinger har karakter af stalking, siger hun videre.

Manden er sigtet for adskillige overtrædelser af straffelovens § 242 om stalking ved flere gange at have kontaktet sin tidligere samlever, som han har tilhold mod at kontakte. Den nye bestemmelse om stalking trådte i kraft 1. januar 2022. Det følger af lovgivningen, at udgangspunktet for overtrædelse af straffelovens stalkingbestemmelse er ikke under 40 dages ubetinget fængsel i førstegangstilfælde.

Manden nægtede sig ved grundlovsforhøret skyldig i sigtelserne og tog forbehold for kære af kendelsen om varetægtsfængslingen.

Retten nedlagde navneforbud i sagen.

Kilde

Foto: ABW