42000.

Så mange pakker landede der hver dag i Danmark, da presset fra de omdiskuterede og berygtede Kina-pakker fra især netbutikken Wish var størst.

”Det var et uhørt og dybt bekymrende højt tal, for Toldstyrelsens kontroller af pakker fra tredjelande i 2018 og 2019 viste, at der blev angivet for lave værdier på en stor del af pakkerne, og dermed fløj de under momsradaren. Det er med til at presse de danske virksomheder og snyde fælleskassen,” siger Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.

Derfor burde han være lykkelig over nye tal fra PostNord Danmark, som viser, at antallet af pakker faldt med 67 % fra 2019 til 2020. 4,6 mio. pakker registrerede PostNord i 2020.

”Det er jeg også umiddelbart, men desværre ved vi også, at virkeligheden ikke er så rosenrød, som tallene umiddelbart viser.”

“Det er jeg også umiddelbart, men desværre ved vi også, at virkeligheden ikke er så rosenrød, som tallene umiddelbart viser.”

Flere ordrer pr. pakke

Ifølge PostNord er der de seneste år sket en konsolidering, så hver pakke fra f.eks. Wish.com oftere indeholder flere ordrer. Førhen sendte Wish’ forskellige leverandører de enkelte ordrer direkte til PostNord, men nu trækker Wish mange ordrer ind på et lager, pakker forsendelser til én pakke, og sender til slutdistributøren. Er den typiske samlede ordre fem varer, så vil PostNord i det nye setup modtage en forsendelser i stedet for fem.

Dermed falder antallet af pakker, men det reelle antal af produkter til de danske forbrugere falder langt fra så markant.

”Samtidig ved vi også, at Wish, som er storleverandør, anvender brokers til at få deres pakker til Danmark. Disse brokers anvender i stigende grad en anden operatører end PostNord, og derfor ”mister” vi pakker i PostNords optælling. Sammenlagt betyder det, at vi desværre må være lidt skeptiske overfor den umiddelbare gode nyhed, hvilket PostNord også selv er,” siger Niels Ralund.

Hos DAO lyder meldingen, at man oplever en vis fremgang i antallet af pakker fra Kina, men det er ikke Wish, der sender dem.

Læs mere her

Foto: ABW