Dit Kalundborgs lokalredaktør har været på morgenløbetur, der bød på spraglede kostumer, morgenbadedamer, gerningssted og skumsprøjt

Sådan en søndag morgen står jeg op, tænder for P8 jazz, drikker et glas vand og tager mit løbetøj på. Så afsted. Jeg har en fast rute i Kystskoven, hvor jeg løber i sløjfer, som kan afpasses efter dagsformen. Bare sådan en tre til fem kilometer.

På det første stykke løber jeg på en sti inde i skoven lige oppe over Kysthospitalet, der i dag er delt op i leje- andels- og ejerboliger; forskellige bygninger, hvor det at bo lige i strandkanten ikke er nogen metafor.

Dagens etape i skoven blev dog noget staccato, idet jeg konstant blev bremset af plastikbånd. Sådan nogle med hvide og røde striber, der var udspændt for- og blokerede mange af stierne.

Jeg nåede lige at bekymre mig om, hvorvidt der var sket en forbrydelse i den ellers fredelige skov, da jeg sansede noget nærme sig med høj fart. En mountainbike-rytter i meget spraglet sportskostume susede forbi, og idet jeg bevægede mig baglæns ind i krattet, nåede rytteren både at smile, at råbe ”godmorgen” og ”pas på ældre herrer med hjelm og friværdi!” Så var han forbi.

Jeg løb videre ad den snoede skovsti og åndede søndagsmorgen, sensommer, skov og saltvand. Så åbner stien sig ud til en stor græsplæne, vel nok halvanden fodboldbane, skov på tre sider og mod syd fjorden. I det ene hjørne ligger Kalundborg Skovbørnehave. Plænen lignede nu ikke sig selv: Flere af de stribede plastikbånd, telte, biler, resultattavler og mange mennesker, de fleste i samme spraglede sportskostume, som jeg netop havde truffet inde på stien i skoven.

Jeg fik flere smil og godmorgener, og slog så ind på stien med sløjferne. Det blev kun til to i dag – men det er også godt nok.

Tilbage ad samme rute. Tempoøgning mod afslutningen. Krydsede Kystvejen og tog den lille fiskersti ned til vandet, hvor jeg træner balance og led det sidste stykke hen til badebroen.

På stranden aflægger jeg mig hurtigt sko og trøje i en stil, der afpasses efter om nogle af kvarterets damer morgenbader. Femten skridt, så er jeg i vandet, hvor svømmetagenes intensitet ligeledes afhænger af førnævnte faktor. Så op. Dybe vejrtrækninger yderst på broen til skumsprøjt.

Og nu slåbrok, kaffe og skriveblok.

Der er dejligt i Kalundborg. Også om søndagen.

 

Læs mere om Kysthospitalet og Kystskoven: fredninger.dk

Læs her om muligheden for at leje en bolig i Kysthospitalet: dabbolig.dk

– eller hvad med egen bolig? Se mere hos Home: home.dk – andelsboliger/kystvejen 7b -1 række

Historisk filmklip fra Filmcentralen: filmcentralen.dk

 

Kalundborg Cycle Club: kalundborg-cc

 

Foto: SET / Dit Kalundborg
Foto: SET / Dit Kalundborg