Kalundborg BibliotekerBesøg Kalundborg bibliotek i oktober og lær mere om litteraturen. Arrangøren oplyser:

I oktober måned har vi igen Litteratur på Kanten, hvor vi fejrer litteraturen i Kalundborg Kommune. I år undersøger vi hvad litteraturen kan og hvordan den virker. Det gør vi under fire overskrifter, der hver løber i en uge i oktober.

Vi starter i uge 40, hvor vi dykker ned i lyrikken. Vi inviterer digtene frem i lyset, og vi fejrer især nationaldigteren, Søren Ulrik Thomsen, der modtager en ærespris i samme uge. Der vil også være oplæsninger af digte og mulighed for at skrive digte i denne uge.

I uge 41 kaster vi os over krimi-genren. Anna Grue kommer og fortæller om sit forfatterskab. Anna er kendt for sin krimiserie om den skaldede detektiv, Dan Sommerdahl. Hun skriver ikke kun krimi, så det kommer vi sikkert også til at høre lidt om. Vi har også vores helt egen krimi-føljeton, hvor du bestemmer, hvad vores helt skal gøre i historien.

Uge 42 kommer til at handle om Fantasy og især Harry Potter
Vi får besøg af Martin Vinther Madsen, der skriver fantasybøger for børn, Martin fortæller levende om sin inspiration og sine bøger. Biblioteksklubben inviterer på udflugt til Harry Potter-messen i Odense, og rollespilsakademiet inviterer dig indenfor i det magiske værksted i Kalundborg.

I uge 43 zoomer vi lidt ud, og undersøger hvorfor og hvordan litteraturen virker på os. Lars Theil Münster besøger folkeuniversitet og snakker om, hvordan litteratur virker, vi holder fælleslæsning på biblioteket, og du kan dele dine læseoplevelser med os på facebook.