Kalundborg Kommunes indbyggere er blevet mere sikkerhedsbevidste

I 2020 registrerede man det laveste antal anmeldelser af indbrud i 14 år i Danmark. Det samme gjorde sig gældende i Kalundborg Kommune, hvor der ifølge Danmarks Statistik blot blev anmeldt 112 indbrud i løbet af året. Det skyldes blandt andet, at danskerne under coronanedlukningen har opholdt sig mere hjemme, men ifølge en lokal tømrermester findes årsagen også i en stigende efterspørgsel på indbrudssikre materialer i hjemmet såsom døre og vinduer.

Rekordfå danskere oplevede sidste år at komme hjem til et hus gennemrodet af ubudne gæster, viser seneste indbrudstal fra Danmarks Statistik. Således modtog dansk politi 17.529 anmeldelser om indbrud i beboelser i løbet af 2020, hvilket er det laveste antal anmeldelser i Danmark siden 2007, hvor Danmarks Statistik begyndte at føre de aktuelle indbrudsstatistikker.

Samme udvikling ses i Kalundborg Kommune, hvor der sidste år blev anmeldt 112 indbrud, hvilket ligeledes er det laveste antal siden 2007. Sammenligner man indbrudstallet i Kalundborg fra 2020 med året forinden, er der sket et fald på knap 40 procent. Udover coronanedlukningen og flere timer derhjemme skyldes de lave indbrudstal også, at danskerne er blevet mere opmærksomme på at sikre boligen mest muligt mod indbrudstyve. Sådan lyder det fra en lokal tømrermester:

– Coronapandemien betød uden tvivl, at vi opholdt os mere derhjemme sidste år, og det afskrækker naturligvis indbrudstyvene. Men samtidig har vi de seneste år oplevet, at sikkerhed står højt på kundernes dagsorden, når de skal vælge byggematerialer. Vi har de sidste år generelt set faldende indbrudstal i Kalundborg, og alt tyder altså på, at kundernes valg af mere indbrudssikre materialer såsom vinduer og døre nu viser sig i statistikkerne, siger Michael Rattenborg fra Snertinge-virksomheden HR. Håndværk ApS.

Michael Rattenborg er særligt uddannet indenfor døre og er en del af dørproducenten Swedoors håndværkerklub ”Din Dørmand”. Ifølge ham viser den stigende bevidsthed om sikkerhed sig særligt i kundernes interesse for sikkerhedsklassificerede produkter som vinduer og døre, der kan bidrage til at holde indbrudstyvene væk.

– Jeg oplever generelt, at flere efterspørger sikkerhedsklassificerede døre i forbindelse med både nybyg og renovering. Det er et af de mest oplagte områder i boligen, som man kan sikre mod indbrud, og derfor er valget af en sikkerhedsdør også ofte det første skridt, boligejerne tager mod en mere sikker bolig, lyder det fra Michael Rattenborg, som uddyber, at Swedoors sikkerhedsklassificerede døre blandt andet er udstyret med sikkerhedslåse og bagkantsikringer for bedre beskyttelse mod indbrud.

Det samlede antal anmeldelser af indbrud i Region Sjælland lød sidste år på 2.803. I 2019 var antallet 3.912, og andelen faldt dermed med 28,3 procent sidste år.

Gode råd til at undgå indbrud
• Beskyt boligens svage punkter med sikkerhedsklassificerede døre og vinduer.
• Lås og luk alle døre og vinduer – også skur og garage.
• Få naboen til at holde øje med huset, mens du er væk.
• Gem dine værdigenstande.
• Overvej at installere en alarm.

Pressefoto