Kalundborg biblioteker og Læsehundene i Kalundborg Kommune hjælper børn, som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Og der er åbent igen for tilmeldinger. De har stadig 2 ledige pladser på Ubby Bibliotek.

Læsehunde-konceptet er ikke noget nyt i Kalundborg Kommune mere. Kalundborg biblioteker har kørt flere forløb i tre år nu, dog med en lille pause pga Corona restriktioner, og samarbejder med 3 uddannede læsehundekonsulenter: Louise Due sammen med hunden Schnuden, Benedicte Bjoljahn sammen med hundene Pippa og Una, og Berit Plambæk sammen med hunden Berta.

Mange undersøgelser har vist, at læsning med hunde er en fantastisk måde hvorpå man kan forbedre selvtillid og taleregenskaber. Dette fordi, at det giver en mulighed for at tale højt, men uden den menneskelige ’bedømmelse’. De fleste børn har en naturlig affinitet, der giver dem mulighed for at binde sig til en hund som de ved ikke er fordømmende, og det kan mindste den stress, som et barn normalt vil føle, når de læser højt i klasselokalet. Mange børn nyder naturligvis at læse og har brug for lidt opmuntring, men hvis de har svært ved det, kan deres selvtillid hurtigt blive formindsket – og med det, deres motivation. Dette sætter den destruktive cyklus i gang, hvor læseevnen ikke forbedres. Og en hund kan hjælpe. En hund skaber et miljø, der straks føles mere afslappet og indbydende. Børn, som uanset årsag kæmper for at læse, er nødt til at opbygge selvtillid og genopdage en motivation til læsning. En hund er et betryggende, ukritisk publikum, der ikke har noget imod, hvis der begås fejl. Og det er superhyggeligt.

I samarbejde med Læsehundeforeningen Kalundborg biblioteker tilbyder et læseforløb af 7 gange på Høng, Gørlev og Ubby Bibliotek. Tilbuddet henvender sig primært til børn 1.-5. klassetrin, og barnet skal have knækket læsekoden.

Tilmelding forgårs på Kalundborg biblioteks hjemmeside: https://www.kalundborgbib.dk/node/2447
Det er gratis at gå på et læsehundehold.

Vil man vide mere om Læsehundeforeningen, kan man se mere her https://www.laesehunde.dk/

Pressefoto