Har du et barn, som gerne vil blive bedre til læsning? Så mød læsehunden Olivia og dens ejer Lone Rosenberg, som tilbyder hold på Kalundborg Bibliotek, Klostertorvet 2, Kalundborg.

I samarbejde med Læsehundeforeningen tilbydes læseforløb af 7 gange på Kalundborg Bibliotek. Første gang bliver den 24. oktober.
Når barnet er færdigt, modtager barnet et læsediplom med et billede af læsehunden og barnet sammen. Læsehundene henvender sig til børn, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler motivation til at træne læsningen. Læsehunden motiverer børn til at træne læsningen vha. tryghed og glæde. Læsehunden og dens fører uddannes og godkendes af Foreningen Læsehunde.

I Kalundborg kan du møde Læseteamet v. Lone Rosenberg og hunden Olivia.

Olivias præsentation:

“Hej jeg hedder Olivia, jeg er en golden retriever, født den 14. april 2017
Jeg elsker børn og hunde, og jeg kan især godt lide at ligge og blive kælet med, jeg elsker også at bade og lege med vand, og så er jeg god til at svømme.
Jeg kan også lide lange gåture sammen med min halvsøster. Jeg er en Flat Coated Retriever, som er 11 år, så hun leger ikke så meget mere. Min mor hedder Lone og hun har trænet både hunde og deres mennesker. Hun har en uddannelse i hundeadfærd, så hun har godt forstand på os hunde.
Jeg glæder mig til at høre fra dig, og hvis du vil læse historie for mig vil jeg blive meget glad, så vil jeg gerne ligge og lytte ved din side.
Et stort pote dask til dig fra mig,

Olivia”

Om Læsekurserne:

Der er begrænset plads. Forløbet består af 1 informationsaften med forældre, 5 læsekursusforløb og 1 læsekursus inkl. afslutning. I alt 7 torsdage.

Kurserne foregår torsdage på Kalundborg Bibliotek, ( i børnebiblioteket )  Klostertorvet 2, Kalundborg. Første gang er torsdag d. 24. oktober, og barnet skal afsætte 30 min. pr. gang.

Inden kurset begynder, skal barn og forældre deltage i et Informationsmøde. Her vil I møde læseteamet Lone Rosenberg og hunden Olivia. Til stede vil også være en børnebibliotekar, som vil give råd og vejledning til at finde den rette bog, der passer til netop jeres barn.

Sådan melder du dig til:

Gå ind på www.kalundborgbib.dkunder ”det sker”. OBS. Begrænset plads, og tilmelding efter først til mølle.

Om Læsehundeforeningen

Foreningen Læsehunde er en frivillig forening, som uddanner og certificerer læsehunde til biblioteker i Danmark. Foreningen blev stiftet i 2014 af en gruppe fagpersoner indenfor områderne bibliotek, undervisning, læsevejledning og hundetræning. Læs meget mere om Læsehunde-foreningen på https://www.laesehunde.dk/

Kalundborg Biblioteker støtter tidlig læseindsats 
Kalundborg Biblioteker giver hjælp til børnenes egen højtlæsning via bogklubber for børn, sprogprojekter i børnehaverne og så har bibliote­kerne allieret sig med læsehunde.

Erfaringen viser, at børn, der har vanskeligheder ved at læse højt for andre, godt kan klare det, når det er en fredelig hund, der lytter. Den ligger tålmodigt og nyder bare højtlæsningen uden at kritisere, hvis der forekom­mer nogle fejl undervejs. Børn med læsevanskeligheder får tilbud om en halv time med læsehunden en gang om ugen. For at en hund kan blive læsehund, bliver den testet af Foreningen Læsehund. Den skal have en god psyke, være omgæn­gelig og lystre. Vil man vide mere om hvordan om Læsehunde-konceptet ved Kalundborg biblioteker fungerer, kan man kontakte Stine Veisegaard eller Mihaela Jensen ved Kalundborg Biblioteker.