Lise Jonas, mangeårig kunstmaler fra Kalundborg, har været keramiker i over 30 år og de seneste 12 år været kunstmaler og maler fortsat flotte, farverige malerier.

Lise Jonas har haft og har stadig et spændende liv med mange oplevelser med sit arbejde som multikunstner. Det spænder vidt fra at lave udsmykninger af stentøj for A.P. Møller, hvor Lindøværftet havde 3000 mand i arbejde der fulgte med i Lises arbejder, og til Dronning Margrethe som hun har hilst på og overrakt et stentøjsfad ved en højtidelighed.

Lise Jonas fik selv overrakt en kulturpris af den tids kulturminister, Jytte Hilden, der i øvrigt inviterede sig selv på visit i Lises galleri. Lise Jonas tog dengang efterfølgende en tur til Grønland for at udstille.

I TV byen stod hun for udstillinger af stentøj, fiskerelieffer og store skakbrikker i stentøj, i Nyhavn for Lysberg-Hansen.

Lise Jonas rejste til Sydafrika, besøgte hulerne og fik inspiration af den måde fortidsmennesker lavede relieffer, hvilket medførte, at lavede store betagende keramikrelieffer til virksomheder landet rundt.

Blandt andet fik Novo Nordisk skulpturer med deres logo, Novo Tyren, der  blev sat i relief af Lise Jonas efter en rejse i Egypten.

Lise Jonas havde og har altid haft galleri, og udover åbent hus for alle interesserede, blev der en periode afholdt meditationskurser for alle interesserede.

Dengang Lise Jonas sluttede keramikken, blev alt solgt på en dag, det var enten eller. Når kunderne ringer op idag, tror de, de skal have stentøj, men de får malerier! Det er utrolig spændende at udstille i virksomheder, fortæller Lise Jonas, for der kommer jo et overraskelsesmoment ind, når man går på besøg på Statoil eller Novo Nordisk eller EUC, at der pludselig hænger malerier til skue, det vækker opsigt. Så Lises fremtidsplaner er at forsætte med at udstille malerier dér, hvor der kommer flest mennesker og kigger. Læs mere her.

Lise Jonas bor ved vandet i dejlig natur. For tiden udstiller Lise Jonas på Tuse Næs, indtil 3. juni, læse mere her

/Evelyne

 

DSC_0173DSC_0172DSC_0171