I Ældre- og Sundhedsudvalget har man besluttet at afsætte midler til afvikling af kulturelle arrangementer for ældre. Indsatsen har fået navnet ”Kulturpakker til Ældre”. I alt bliver der afviklet 16 arrangementer i efteråret 2021.

De første tre arrangementer åbnede for billetbookning i sommers, og interessen har været utrolig stor. De øvrige arrangementer er nu at finde via hjemmesiden www.kulturpakkerkalundborg.dk eller i Kalundborg Bibliotekers arrangementsmagasin, der kan hentes gratis på et af Kalundborg kommunes biblioteker.  

Nyt udbud af Kulturpakker i 2022. Få medindflydelse på hvad der skal tilbydes.

I løbet af efteråret åbnes op for, at sociale foreninger med målgruppen seniorer, kan søge om værtskab til en Kulturpakke til Ældre i år 2022.

Men inden tilbuddene ”pakkes”, har arbejdsgruppen bag projekt brug for at få input og ideer til, hvilket foredrag, musikalske indslag og teaterstykker der skal tilbydes.

I disse dage modtager alle sociale foreninger, der har seniorer som målgruppe en opfordring til at få medindflydelse på, hvad Kulturpakkerne for 2022 kan indeholde.

Læs mere om det på www.kulturpakkerkalundborg.dk

I dette efterår kan du blandt andet opleve…

Den 20. september kan man i Vesterlundens Aktivitetshus i Snertinge møde Jens Jacob Tychsen med foredraget ”Bag Badehotellet”. De fleste danskere kender nok Jens Jacob Tychsen bedst for sin rolle som den dameglade kongelige skuespiller, Edward Weyse, i tv-serien Badehotellet.

Den 22. september præsenteres ”Den Musikalske historie om Kim Larsen” i Høng Kultursal, når Anders Munch optræder med et anderledes show, hvor der lægges vægt på både storytelling, såvel som Kim Larsens musik.

I Gørlev hallen kan man d. 28. september møde TV-darlingen fra ”Mormor på mandejagt”, Judith Rothenborg, i et underholdende og tankevækkende foredrag. En farverig moden kvinde med vigtige og markante holdninger til det at blive ældre i Danmark.

Er man til masser humor, skal man møde op i Kalundborg Hallen den 11. oktober, hvor komiker og musiker Jan Svarrer går i flæsket på parforholdets trummerum. Med glimt i øjet, fortæller han, at ægteskab forlænger mænds levetid.

Af øvrige navne, som optræder i Kalundborg kommune, kan bl.a. nævnes den kendte tryllekunster Henrik Svanekiær, sejleren Emil Erichsen og teaterforestillingen Memories af teater Kriskat.  

Se alle arrangementerne via www.kulturpakkerkalundborg.dk eller hent et gratis arrangementsmagasin på et af bibliotekerne i Kalundborg kommune.

Fakta om Kulturpakker Til Ældre:

I Ældre- og Sundhedsudvalget har man besluttet at afsætte midler til afvikling af kulturelle arrangementer for ældre. Foreløbigt i 2021 og 2022.

Målet med Kulturpakkerne er, at aktive ældre rækker hånden ud til andre ældre i lokalsamfundet, så vi er sammen om nogle gode og muntre stunder. Fælles for alle ”Kulturpakke-arrangementerne” er, at de foregår på hverdage og i dagtimerne, og målgruppen er ældre. Billetter er gratis, men for at deltage, skal man invitere en nabo eller bekendt med. 

Der udbydes fire Kulturpakker, som hver består af fire arrangementer, som en forening kan søge om at blive vært for.

Efterårets kulturpakker bliver afviklet i samarbejde med en række foreninger i Kalundborg kommune, som bl.a. har seniorer som målgruppe: Ældresagens afdelinger i Høng og Gørlev, Føllenslev-Særslev Pensionistforening og Lungeforeningen, Hjernesagen og Hjerteforeningen i Kalundborg. Det betyder, at de 16 arrangementer er fordelt til byerne Høng, Gørlev, Snertinge og Kalundborg. Der åbnes op for søgning af Kulturpakker for Ældre i løbet af efteråret. Frivillige sociale foreninger vil få direkte besked om frister, som også bliver offentliggjort via www.kulturpakkerkalundborg.dk

Projektgruppen bag Kulturpakker til Ældre, består Trivselskonsulent Ida Sofie Matzen, Frivillighedskonsulent Britt Skytte fra Sundhed og Myndighed og Bibliotekar Marie Lind og Faglig Koordinator Stine Veisegaard fra Kalundborg Biblioteker.

Arbejdsgruppen Kulturpakker: Fra venstre ses Frivillighedskonsulent Britt Skytte, Bibliotekar Marie Lind, Trivselskonsulent Ida Sofie Matzen, Faglig Koordinator Stine Veisegaard. Pressefoto.