Nu kører Kulturbussen også til vikingetiden og stjernerne

Midt- og Vestsjællandske museer og læringscentre bugner af undervisningstilbud til skoleelever. Men ofte har det været en udfordring for skolerne at komme frem til de gode tilbud. Nu sørger Kulturbussen for, at videbegærlige klasser kan komme rundt i regionen.

Kulturbussen har kørt elever til og fra Museum Vestsjælland og Sorø Kunstmuseum siden 2014. Tilbuddet udvides nu, så Kulturbussen i resten af 2017 kører skolebørn til endnu flere destinationer i Midt- og Vestsjælland. Kulturbussen kører fra august til december 2017 takket være kommunale og kulturregionale midler, og en flot donation fra Sparekassen Sjælland Fonden.

Der bliver rigtig mange undervisningsforløb at vælge imellem, når Kulturbussen kører igen efter sommerferien. Kunst, kulturhistorie og naturfag kan alle dækkes af tilbuddet. Om det er vikingetid eller stjernebilleder, der er det aktuelle tema, så kan man benytte sig af Kulturbussen og museernes tilbud.

De 7 nye destinationer er:
Andelslandsbyen Nyvang
Brorfelde Observatorium
Formidlingscenteret Fugledegård
Lejre Museum (ROMU)
Sagnlandet Lejre
Tadre Mølle (ROMU)
samt Vikingeborgen Trelleborg (Nationalmuseet)

Det er også stadig muligt at benytte Kulturbussen til disse afdelinger af Museum Vestsjælland:
Flakkebjerg Skolemuseum
Holbæk Museum
Kalundborg Museum
Odsherred Kunstmuseum
Odsherred Museum
Ringsted Museum
Slagelse Museum
Sorø Museum
samt til Sorø Kunstmuseum

Hvem kan køre med?
Elever fra grundskoler i Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Lejre kommuner kan benytte tilbuddet i resten af 2017. Fra 2018 forhåbentlig igen også Sorø Kommune.
Hver kommune får tildelt et antal klip, som bliver fordelt efter først-til-mølle princippet mellem skolerne.

Bussen kan for fremtiden kun benyttes sammen med et undervisningsforløb tilrettelagt af de deltagende kulturinstitutioner. Det er stadig muligt at foretage ekstra stops på vej til eller fra undervisningsforløbet, hvis man f.eks. vil se nærmere på et kulturminde eller et særligt landskab, en by eller et område.

Der findes beskrivelser af alle de mange undervisningsforløb, der er at vælge imellem på destinationernes hjemmesider. Forløbet + Kulturbus bookes på: kulturbus.dk

Kulturbussens historie
Det var museerne i Vestsjælland, der oprindeligt fik idéen til Kulturbussen i 2012. Nordea-fonden støttede dengang initiativet og det nyfusionerede Museum Vestsjælland stod for at få bussen ud at rulle til de deltagende institutioner. 2014 gik Kulturbussen i drift.

Få mere at vide:
Museum Vestsjælland har netop startet et nyhedsbrev for lærere, hvor også alle gode oplysninger om Kulturbussen vil blive offentliggjort. For at få nyhedsbrevet skal man tilmelde sig på undervisnings-siden på: vestmuseum.dk

For yderligere oplysninger kontakt:

Marlene Kramm
Undervisnings- og Udviklingsansvarlig, Skoletjenesten
Tlf. +45 41 37 92 53
mar@vestmuseum.dk

 

Foto: Kulturbussen