Der er mange muligheder for at aflevere din gamle elektronik til genbrug i Kalundborg. Det er firmaet Kara/Novaren der står for affald og genbrug i kommunen. På for eksempel genbrugsstationen på Asnæsvej 5, kan du komme af med mere end 40 forskellige typer affald og 89% af affaldet bliver genanvendt til nye produkter.

Du kan også aflevere både stort og småt elektronik til storskrald, det skal blot tydeligt være markeret hvad der er elektronik og hvad der ikke er. Dermed behøver du ikke engang forlade hjemmet for at komme af med elektronikken.

Ved de fleste glascontainere rundt omkring i Kalundborg er der opstillet batteribokse. Dermed kan du, hvis du alligevel skal ned og handle, tage batterier med dig og aflevere dem på vejen. Desuden kan du lægge brugte batterier i en frysepose og lægge ovenpå skraldespanden, så tager skraldemanden dem med når han kommer.

Der findes også flere forskellige genbrugsforretninger i Kalundborg. Disse tager imod din elektronik der ikke er gået i stykker. De bliver især glade for legetøj, konsoller, lamper og meget andet.
Hvis du i stedet ønsker at sælge din elektronik er DBA.dk, Guloggratis.dk og Facebook-sider et godt sted at starte. På Facebook findes der både købs- og salgssider for Kalundborg og omegn. En side hedder eksempelvis “Køb, Salg og byt i Kalundborg”.

Elektronikfirmaet Mytrendyphone.dk har lavet en infografik som har fokus på genbrug af elektronik og hvor skadeligt det er for miljøet, hvis ikke man genbruger. MyTrendyPhone går meget op i miljøet og ønsker at gøre mere opmærksom på hvor simpelt og let det faktisk er at aflevere elektronikken uden at det skal koste dig hverken tid eller penge. Du kan se infografikken nedenfor.

Elektronisk affald