Vil du se Danmarks største insektnet spændt på en grå Citroën C4?

Så kom til åbningen af Naturens Dag på Værløse Flyvestation d. 10/9.

Her vil blandt andre Anders Lund Madsen, Danmarks Naturfredningsforenings mangfoldighedsambassadør, være til stede, mens 5.z fra Lille Værløse Skole hjælper forskere fra Københavns Universitet i en specialkonstrueret “Insektmobil” med at indsamle insekter. Det sker ved hjælp af hurtige løbehjul og særlige hjelme med insektnet spændt på. Det bliver årets mest spektakulære insektjagt.

Et mangfoldigt væld af aktiviteter:

Åbningsceremonien er kun begyndelsen på Naturens Dag 2017, som kan beskrives som en tretrinsraket. Fra den 4/9 til den 8/9 skal 154.500 børn sammen med deres lærere og pædagoger ud og udforske den danske natur og lave deres egne sjove og lærerige aktiviteter. For eksempel lave deres egne svampefarme og insekthoteller.

Det hele kulminerer søndag den 10/9, når over 250 arrangører over hele landet inviterer til kreative og sjove oplevelser i mangfoldighedens tegn. Man kan opleve ting til vands og til lands og gratis afprøve oplevelser fra hyggelige spadserende naturquizzer til snorkling og bueskydning. Og meget, meget mere.

Naturens Dag er en årlig begivenhed arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet med støtte fra Nordea-fonden. Temaet i år er Mangfoldighed i Naturen, og intentionen er at opfordre store og små til at komme ud i naturen og lære mere om, hvorfor naturens mangfoldighed er vigtig.

 

 

Program for åbningen:

Kl. 9.30: 5.z ankommer med deres lærer.

Kl.10.00: Åbningstaler af Ella Maria Bisschop-larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Lars Mortensen, formand for Friluftsrådet og Anders Lund Madsen.

Kl.10.15: Porten til Hangar 207 åbner, og klassen tager sammen med naturvejledere og ovenstående ud og fanger insekter i selskab med Insektmobilen. Vi kigger på fangsten i elektroniske forstørrelsesglas sammen med forskere fra Statens Naturhistoriske Museum.

Kl.11.00: Vi afrunder med æbler og juice til børnene og kaffe/kage til de voksne.

 

Foto: Naturens Dag