I Nykøbing Falster har DLG etableret en 3.000 kvadratmeter stor modtageplads, som står klar til årets høst. Målet er at give et bedre flow for den enkelte landmand i høstperioden og samtidig at skabe en større kapacitet i Nykøbing Falster, som er en strategisk vigtig placering i forhold til havnene i Nakskov og Masnedø.

Asfalten er knap blevet tør, men den nye modtageplads på Nordensvej i Nykøbing Falster er med garanti klar til at tage imod landmændenes afgrøder i den kommende høst. Den 3.000 kvadratmeter store modtageplads, får en vigtig strategisk rolle for DLG i fremtiden.

Direktør for DLG Landbrug Øst, Henrik Kløve siger:

“Nykøbing Falster har en enormt vigtig placering for DLG´s logistik i forhold til havnene i Nakskov og Masnedø. Derfor er jeg også glad for, at vi til årets høst kan åbne modtagepladsen som både styrker vores og kundernes forretning. Med den store kapacitet kan vi i DLG optimere vores logistik, og kunderne skulle gerne opleve mindst mulig ventetid, når de ankommer til modtagepladsen. Landmændenes tid bruges bedst på marken.”

Dansk kvalitet får efterspørgslen til at stige
Sidste års høst havde en meget høj kvalitet, og det har i det seneste år løftet efterspørgslen fra udlandet på danske råvarer. Dét har givet travlhed i havnene ved Kalundborg, Nakskov og Masnedø. Derfor er det også vigtigt for DLG at have store modtagepladser som den nye i Nykøbing Falster, hvor man effektivt kan læsse kornet på lastbiler og køre det til de nærliggende havne.

“Når landmændene leverer korn af høj kvalitet, har vi lettere ved at eksporterer det til verdensmarkedet. Jo færre gange vi flytter kornet fra A til B desto mere omkostningseffektive bliver vi. Dét er godt for vores ejere og kunder,” siger Henrik Kløve og slutter:

“Høsten er lige rundt om hjørnet, og vi ser frem til at modtage kundernes afgrøder på den nye modtageplads på Nordensvej, som også vil overtage en del af kapaciteten fra vores afdeling på Englandsvej.”

DLG forventer igen i år aftage majoriteten af alle de afgrøder, som danske landmænd leverer ind i høst.

Pressefoto