Fjerde udgave af Kalundborg Kalenderen kan købes i flere af byens butikker
2024-udgaven af den originale Kalundborg Kalenderen blev præsenteret fredag 13. oktober ved Kvickly i Kalundborg. Her var frivillige fra LykkeLiga i Svebølle klar til at kickstarte salget af kalenderen.

Som de tidligere udgaver er 2024-kalenderen spækket med fotos fra Kalundborg og omegn, som lokale fotografer velvilligt har stillet til rådighed. Og som noget nyt er der i hver kalender værdikuponer med en samlet værdi på mere end 20.000 kroner. Kuponerne kan bruges i en række lokale butikker. Hvis man køber kalenderen online, er der mulighed for at vinde en billet til Kalundborg Rocker 2024 og et gavekort til VoresKalundborg.

En del af formålet med kalenderen er at støtte frivilligt arbejde ved at donere 15 kroner for hver solgt kalender. Sidste år blev det til næsten 6.000 kroner, der gik til at støtte LykkeLiga i Svebølle.

LykkeLiga er et håndboldhold for børn med udviklingshandicap, så de også kan opleve fællesskabet og glæden ved sporten.

– Når vi ser det store arbejde, de frivillige udfører i LykkeLiga, og vi ser, hvordan alle børn på holdet blomstrer op, når de samles til træning uge efter uge, gør det et stort indtryk. Derfor var vi ikke længe om at beslutte, at støtten fra salget af kalenderen også i år skal gå til LykkeLiga, fortæller Mikael og Tina Schiøtt, der står bag kalenderen.

Sidste år var støtten med til at gøre det muligt for de 24 stjernespillere på det lokale hold at deltage i LykkeCup i Herning. Det er årets højdepunkt for alle LykkeLiga-hold, hvor der bliver spillet masser håndbold og sluttet af med en gallafest.

– Den støtte, vi fik, var en kæmpehjælp, så vi er utroligt taknemmelige for, at de igen i år vil støtte os, siger træner Katrine Olsen.

Igen i år skal beløbet bidrage til, at holdet kan komme til LykkeCup, der bliver afviklet på én dag.

– Vi lejer en bus og tager tidligt af sted, og det bliver næsten midnat, inden vi er hjemme. Det er en tur, der koster mange penge, siger Katrine Olsen.

Derfor håber hun også, at mange vil støtte ved at købe Kalundborg Kalenderen.

Det er ægteparret Mikael og Tina Schiøtt der bruger deres fritid på at lave kalenderen.

– Vi står for det hele selv. Opsætning, design og lave aftaler med salgssteder. Når kalenderen kommer fra trykkeriet, sidder hele familien i vores stue og pakker alle kalendere i salgsklare poser, ja selv lille Victoria på kun 13 måneder hjælper til på sin egen måde, fortæller Mikael.

– Det har også været vigtigt for os at holde fast ved, at kalenderen skal være fri for reklamer, så alle kan have den til at hænge i deres hjem, uden at den fungerer som reklamesøjle, siger Tina.

Ideen til kalenderen opstod i 2019.

– Der er så mange dygtige amatørfotografer, der tager flotte og unikke billeder fra Kalundborg og omegn. Ved at bruge dem i kalenderen kommer de ud til et større publikum, og samtidigt kan det også give midler til at støtte frivilligt arbejde, fortæller Mikael.

Han glæder sig over, at der igen i år har været stor opbakning fra lokale butikker, som gerne vil hjælpe med salget samt bidrage til de værdikuponer, som følger med hver kalender.

Kalundborg Kalenderen 2024 koster 95 kroner og kan blandt andet købes i Kvickly Kalundborg og online på
kalundborgkalenderen.dk.

Varehuschef Sune Jakobsen – Kvickly Kalundborg, Katrine Olsen – LykkeLiga og Mikael Schiøtt – Kalundborg Kalenderen præsentere Kalundborg Kalenderen 2024. Pressefoto