Danmarks-Samfundet og Kalundborg Museum planlægger faneoptog den 31. august 2019.

Forslag til billedtekst: Dannebrog faldt måske ned fra himlen i Estland, men det er helt sikkert, at flaget blev opbevaret i Kalundborg. Pressefoto.

Når Kalundborg Middelalderfestival åbner om formiddagen lørdag den 31. august bliver det til det flotte syn rød-hvide faner. Alle byens foreninger er velkomne i flagparaden. Ruten går gennem Kordilgade til Kalundborg Slot, hvor Dannebrog blev opbevaret gennem det meste af middelalderen – i kongens stærkeste fæstningstårn, Folen.

Her stiller fanebærerne op i en faneborg og byder de historiske gæster kong Valdemar Sejr og ærkebiskop Anders Sunesen velkommen. De planter den nye danske korstogsfane på den plads, hvor den tidligere havde hjemme. Derefter bevæger optoget sig videre til selve festivalpladsen i de smukke rammer omkring Vor Frue Kirke, Kalundborg Museum og Vestborgen.

Gæsterne ved middelalderfestivalen kan på en levende måde lære mere om de historier, der knytter sig til Dannebrog. De historiske personer går lyslevende rundt og vil vise, hvad der skete under slaget i Estland. Der bliver kaldt til korstog, fortalt historier, gøglet, spillet musik og meget mere. Middelaldermad kan man også købe.

Vil I gerne være med?
Foreninger, der gerne vil gå med i optoget bedes kontakte Egon Agerskov, Danmarks-Samfundet Nordvestsjælland på mail ds@agervilla.dk eller telefon: 3025 6338 senest den 1. august.

Organisationen
Det er Museum Vestsjælland/Kalundborg Museum, der står som arrangører af Kalundborg Middelalderfestival, men der er mange legekammerater, der hjælper med økonomi eller praktisk bistand: Vor Frue Sogn, Bistro Bispegården, Kalundborg Museumsforening, Kalundborg Produktionsskole, Danmarks-Samfundet og mange flere. Og Kalundborg Kommune har bevilget et flot opstartsbeløb, der sikrer, at der bliver gratis adgang til festivalen.