Nu kan borgere og turister pumpe, lappe eller reparere kæden på cyklen, når de cykler på Istidsruten. Gennem puljemidler fra Istidsruten har Kalundborg Kommune investeret i fem cykelservicestationer, som bliver klar til efterårsferien. I den anledning er borgerne inviteret til indvielse af servicestationerne.

I løbet af uge 41 opstilles fem cykelservicestationer i Jorløse, Bjergsted, Buerup, Havnsø Havn og ved Strids Mølle. Ved disse servicestationer vil der være en række forskellige værktøjsudstyr og pumper, som bliver tilgængelige for alle.

”Mere bevægelse i hverdagen og cykelløb er emner, som ofte er på dagsordenen i Kalundborg Kommune. Jeg håber derfor, at borgerne vil tage godt imod de nye cykelservicestationer, som vi placerer rundt omkring på Istidsruten. Efterårsferien er lige om hjørnet, og det er derfor oplagt at finde cyklen frem, spænde hjelmen fast og tage ud på en frisk cykeltur og udforske Istidsruten”, fortæller Martin Damm borgmester i Kalundborg Kommune.

Hvis uheldet er ude, og cyklen punkterer under cykelturen, kan borgerne nemt og sikkert pumpe eller lappe sin cykel ved en af cykelservicestationerne. Der vil også være mulighed for at genoplade sin elcykel ved servicestationen i Bjergsted og Havnsø.

En indvielse for alle
De nye cykelservicestationer skal indvies. Fredag den 15. oktober fra kl. 16:30 vil Kalundborg Kommune holde en indvielse for alle borgere, herunder børnefamilier.

Indvielsen vil finde sted på Havnsø Havn foran cykelservicestationen. Her vil Martin Damm, borgmester i Kalundborg Kommune, holde en tale og klippe den blå snor. Derefter vil der være lidt godt til ganen og sjov og ballade til børnefamilier.

Alle borgere er velkomne til at deltage til indvielsen. Det er helt gratis, og der er ingen tilmelding.

Gennem istiden og Tour de France
Istidsruten giver borgerne en god cykel- og oplevelsesrute, som strækker sig over 390 km fordelt på fem etaper i fem forskellige kommuner.

Når man cykler på Istidsruten, så cykler man også på dele af den rute, som cykelrytterne fra Tour de France skal igennem, når cykelløbet kommer til Kalundborg Kommune den 2. juli 2022.

”Tour de Storebælt og Tour de France er to meget store begivenheder, som kommer til Kalundborg Kommune til næste år. Det passer godt med, at år 2022 er cyklens år i Danmark. Det bliver et vildt fedt år. Vi glæder os, og jeg håber, at borgerne også glæder sig. Når man cykler på istidsruten, så har man mulighed for at opleve istiden, udforske vores vidunderlige landskab og samtidig prøve kræfter med dele af Tour de France ruten”, siger Cathrine Sinding projektleder for Tour de Storebælt og Tour de France i Kalundborg Kommune.

Istidsruten i Kalundborg Kommune strækker sig fra blandt andet Havnsø til Eskebjerg, Tissø og til Skarresø. Det er en cykelrute, der er mere end 60 km lang. Under cykelturen kan borgerne forvente at blive mødt af en spændende rejse gennem skov, land og vand.

De fem cykelservicestationer bliver placeret på nedenstående adresser:
– Jorløse Byvej overfor nr. 18 tæt på Jorløse Forsamlingshus, 4470 Jorløse
– Bjergsted Byvej 22 i Bjergsted, 4450 Jyderup
– Havnsø Havn, Havnepladsen 1, 4591 Føllenslev
– Strids Mølle, Åvej 2, 4470 Svebølle
– Kunst og Håndværk i Buerup, Buerupvej 20, 4450 Jyderup

Foto: ABW