Den 27. februar kan man på Ubby Bibliotek, lære Facebook bedre at kende, og blive mere tryg ved brugen af dette medie. På dette begynderkursus vil der bl.a. blive sat fokus på, hvordan man sikrer sig selv via privatindstillinger og værktøjer. Der vil også blive set på alt det sjove, som Facebook kan bruges til.

Den 2. marts på Kalundborg Bibliotek er det muligt at komme på en visuel inspirationstur i bibliotekets digitale tilbud. Kender du ”Mango Languages”? Stedet hvor man kan lære 70 forskellige sprog? Vi ser på E-reolen med lydbøger og e-bøger.

Vidste du, at man kan læse udvalgte aviser og magasiner på nettet, eller at man kan tage teoriprøve til bil via bibliotekets hjemmeside?

Igen i år, kan man deltage i et kursusforløb, enten i ”Androidtablet for begyndere” over to omgange, eller ”iPad for mellemniveau’, der løber over tre gange.

(Android: Onsdag d. 11. marts og den følgende onsdag. iPad: Tirsdag d. 5. maj og de to næste tirsdage. Begge kursusrækker foregår på Kalundborg Bibliotek.)

Som noget nyt udbyder bibliotekerne undervisning i net-sikkerhed for seniorer. På to forskellige kurser er det muligt at blive klogere på, hvordan man kan undgå at gå i svindlernes net.

Foto: ABW

Første kursus omhandler ’phishing’ (hvordan kriminelle prøver at logge oplysninger ud af dig). Det foregår d. 15. april. Det andet kursus løber af stablen d. 22. april. Her handler det om sikkerheden omkring nethandel og login. Hvordan gennemskuer man fuphenvendelser? Begge kurser finder sted på Kalundborg Bibliotek.

Foråret slutter af med kurset ”Skyen”, d. 11. maj på Kalundborg Bibliotek. Et meget populært kursus, hvor vi ser nærmere på de sky-tjenester der findes i dag, og hvordan man bruger dem. Sky-tjenester er lagertjenester, hvor man kan dele filer på tværs af enheder. Det vil sige, at man kan tilgå filerne fra andre computere og tablets.

Fælles for al undervisningen er, at der kræves tilmelding på forhånd. På dagen mødes vi ved indgangen til biblioteket, hvorefter vi går sammen til undervisningslokalet.

Bibliotekerne efterlyser ideer til fremtidig digital undervisning. Har du ideer, så skriv til klbbibliotek@kalundborg.dk