Kalundborg Biblioteker inviterer alle til releasefest og Guidet Fællessang for deres efterårskatalog 2021. De skriver:

Glæd dig! Oven på endnu et forår hvor Coronavirussen fik lukket Danmark ned, er vi SÅ glade for at Bibliotekerne atter er åbnet igen! Vores nye program er fyldt med alverdens arrangementer for børn og voksne, spændende artikler og interviews.
Igen i år, afholder vi nogle hyggelige timer med fællessang i samspil med musiker Simon Bune Jensen. Det foregår i Bibliotekshaven med servering af lækre sandwichs, kaffe og vand på Kalundborg Bibliotek, fredag den 20. august kl. 16-17.30. Fællessangen byder op til hyggeligt samvær i selskab med bibliotekets personale.

Release af efterårskataloget på vores andre Biblioteker er lørdag den 21. august fra kl. 10-12.

OBS. Billetsalget åbnes først lørdag den 21. august. kl. 11.00

Program for de øvrige biblioteker 21. august kl. 10-12

Medlemmer af Kultur-og fritidsudvalg i Kalundborg Kommune, vil afsløre efterårets program på følgende biblioteker:

Svebølle Kvik Bibliotek:
Medlem af Kultur-og Fritidsudvalget Hans Kurt vil afsløre forårets program og Reersø Harmonika Klub vil igen i år stå for den musikalske underholdning. Værter på dagen er den frivillige biblioteksgruppe i Svebølle.

Ubby Bibliotek:
Medlem af Kultur-og Fritidsudvalget Dan Hansen vil afsløre programmet. Nyd også musiker Lise Vig synge for på sange fra Højskolesangbogen akkompagneret af Ulrik Brundin på klaveret. Værter på dagen er Hvidebæk Lokalråd.

Biblioteksinfo Vesterlunden i Snertinge:
Her vil formand for Kultur-og Fritidsudvalget, Hans Munk stå for afsløring af programmet og harmonikaspiller Jørn Liljedahl levere underholdningen i år. Værter på dagen er den frivillige biblioteksgruppe i Vesterlunden. Og som noget helt særligt, kan du være med om at vinde en præmie i det amerikanske lotteri.

På disse tre biblioteker vil der også være kaffe, lidt sødt til ganen, musikunderholdning og meget andet. Alt sammen i samarbejde med de frivillige på bibliotekerne.

I Gørlev, Høng og Eskebjerg udleveres kataloget fra lørdag den 21. august kl. 10.00. Her vil der også kunne nydes lidt varmt og koldt at drikke.

Konkurrence på alle bibliotekerne
Vil du være den heldige vinder af et gavekort på 150 kr. til bibliotekets arrangementer? Så kom og hent et katalog, måske er det dig som finder gavekortet i ét af programmerne. Der er gemt et gavekort i et program på alle vores afdelinger.

Nye oplevelser for alle
Vores arrangementsprogram for efteråret 2021 er spækket med spændende, indsigtsrige og sjove arrangementer. Mange af arrangementerne er også genbookninger fra foråret, som jo desværre igen blev aflyst på grund af corona-nedlukningen. Men vi har også rigtig mange nye, spændende tiltag på programmet.

Nyt tiltag! Gratis Kulturpakker til ældre
Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg kommune har afsat penge til Kulturpakker til ældre i 2021 og 2022.
Målet med Kulturpakkerne er, at aktive ældre rækker hånden ud til andre ældre i lokalsamfundet, så vi er fælles om at mindske ensomhed og er sammen om nogle gode og glade stunder. De første fire kulturpakker afvikles fra efteråret 2021 og Kulturpakkerne er blevet tilbudt de frivillige foreninger, der har seniorer som målgruppe. Værts-foreninger for Kulturpakker til Ældre i 2021 blev: Ældresagen, Gørlev lokalafdeling, Ældresagen, Høng Lokalafdeling, Føllenslev-Særslev pensionistforening
Hjertesagen, Lungeforeningen, Hjerteforeningen i Kalundborg i en samlet ansøgning

Arbejdsgruppen bag pakkerne består af medarbejdere fra Sundhed og Udvikling og Kalundborg Biblioteker. Læs mere om pakkerne og hvordan de er blevet til i det nye katalog.
Oplev blandt andre: Musiker Anders Munch giver den fuld gas når han underholder med den musikalske historie om Kim Larsen den 22. september i Høng Hallen.
TV-darlingen fra ”Mormor på mandejagt” kommer til Gørlev Hallen den 28. september, i et underholdende og tankevækkende foredrag fra en vaskeægte livskunstner, der har sparket offerrollen til månen. Den 14. oktober kan Emil Erichsen opleves i Kalundborg Hallen med foredraget: Skipper på havana – jorden rundt og hjem igen.
I Aktivitetshuset Vesterlunden optræder Teatret Kriskat med teaterforestillingen ’Memories’ den 26. november. I kataloget kan du læse om de mange andre spændende oplevelser i Kulturpakkerne der venter på at blive ’pakket ud’.

Vigtigt – en billet gælder for 2 personer. Ved deltagelse opfordres der til at invitere en nabo eller bekendt med.
Billetter er gratis. Book via hjemmesiden www.kalundborgbib.dk/temaer/kulturpakker-til-aeldre eller ved personlig henvendelse til et af Kalundborg Biblioteker.

Et efterår med mange kulturelle oplevelser på bibliotekerne
Glæd dig til f.eks. at opleve forfatter og multikunster Kim Fupz Aakeson fortælle om sin anmelderroste roman; ’Bådens navn’ og sit forfatterskab. Med ’Bådens navn’ har Kim skrevet en underfundig, varm roman om skyld, sorg og livskrise. Alt sammen fortalt med humoristisk glimt. Romanen var indstillet til DR Romanprisen 2019. Det sker den 14. september i Høng Hallen. Kim Fupz Aakeson er et særdeles alsidigt talent med flere end 70 vidt forskellige værker bag sig. Mest berømt er han måske for sine mange børnebøger. Gå ikke glip af dette indsigtsrige foredrag.
Læs også den spændende artikel om Kim i kataloget, skrevet af Journalist Sonja Husved.

I september 2021 udkommer det samlede bind om Kalundborg, Odsherred og Holbæk Kommuner, der udgør bind 21 i det 34-binds store bogværk. Oplev Trap Danmarks kommunikationsansvarlige Peter Lyth præsentere det omfangsrige projekt og giver et overblik over indholdet i bind 21. I foredraget kommer vi tæt på Kalundborg Kommunes kulturliv og lokalhistorie ved Traps kommunekonsulent og lokalhistoriker Palle Bruun Olsen og på erhvervsudviklingen ved fagredaktør Jacob Mollerup.
På Kalundborg Bibliotek kan der hele september måned også opleve de flotte billeder og bøger fra det store, topografiske værk og bliv klogere på din egen kommune. Oplev det spændende foredrag den 23. september i Kalundborg Hallen – det bliver et stort tilløbsstykke, så skynd dig at få billetter.

Den 4. oktober får Gørlev Bibliotek fornemt besøg af Lektor emeritus Ingrid Leth. Ingrid vil I foredraget Eyvind Olesen: en kunstner i sin samtid, fortælle om sin far og om
livet som kunstner på denne tid. Kunstneren Eyvind Olesen (1907 – 1995) var barn af sin tid og også helt sin egen. Han blev født i Svallerup, Vestsjælland, og malede, tegnede
og digtede fra barnsben. Foredraget er en del af udstillingen med Eyvind Olesens malerier, der kan ses på Gørlev Bibliotek i perioden den 3. september til 29. oktober. Foredraget og udstillingen er et samarbejde mellem Kalundborg Biblioteker, Gørlev Lokalhistorisk samling, pensioneret præst Anne-Grete Thestrup og Ingrid Leth.

I samarbejde med Hvidebæk Lokalråd, kan I opleve Marie Brixtofte med foredraget: Livet med en alkoholisk far – og sorgen ved tabet. Det sker på Ubby Bibliotek den 12. oktober. Marie vil i dette foredrag fortælle om, hvordan det var at vokse op med en far, der drikker. Hun giver sit publikum en ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigten og løftet til sig selv om at holde på hemmeligheden og beskytte sin far, Peter Brixtofte, og hans omdømme.

Michael Winckler spiller op til en herlig, musikalsk aften den 3. november i Biblioteksinfo Vesterlunden med det musikalske foredrag om sin far Gustav Winckler, ’Hele Danmarks Gustav’. I foredraget underholder Michael med mange hyggelige anekdoter, skinbarlige sandheder og gyldne øjeblikke omkring Danmarks største dansktopsanger. I samarbejde med Biblioteksgruppen Vesterlunden.

På Svebølle Kvik Bibliotek den 23. november, vil krimiforfatter Tom Thomasen underholde med foredraget ’Bag fængslets mure’. Gå ikke glip af en aften i fængslets tegn. Krimiforfatter Tom Thomasen har været fængselsbetjent igennem 37 år ved Københavns Fængsler. Kom med ind i livet bag de høje mure, hvor håndtagene
sidder udvendigt på dørene. Arrangeret i samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppen.

Kom med på Biblioteksklubbens bustur i Lundbyes tegn
Endelig kører bussen igen, efter en lang pause på grund af nedlukningerne. I anledning af Lundbye Kunstfestival, inviterer Kalundborg Turistforening og Biblioteksklubben på en spændende bustur i Lundbyes fodspor. Turen går til Odsherred, hvor flere af J. Th. Lundbye flotteste landskabsmalerier er blevet til. Med på turen er kunstformidler Christina Klestrup Hansen fra Folkeuniversitet, som undervejs holder foredrag om Th. Lundbye og hans kunst. Hold øje med din postkasse, vi planlægger at lave flere ture i løbet af året. Husk at melde dig ind i Biblioteksklubben og få spændende tilbud om busture direkte ind i din mail-boks. www.kalundborgbib.dk/klub.

Det’ for børn
Oplev forestillingen Hattemågen med Randers Egnsteater for de 1½-4 årige, lørdag den 2. oktober i Biblioteksinfo Snertinge. Forestillingen handler om en fin dame har købt et flot sommerhus ved et smukt hav. Hun glæder sig til at skulle på ferie og til at nyde lidt dejlig fred og ro. Men så…

Børnebogsforfatter Mette Hegnshøj gæster Høng Skole den 5. oktober. Mette har skrevet børnebøger og på denne dag vil der særligt være fokus på ”Ella er mit navn, vil du købe det?” Arrangementet finder sted som led i ”Læseløft” projektet, og er arrangeret i samarbejde med Høng Skole.

I efterårsferien er der rig mulighed for at gå på opdagelse i de mange spændende aktiviteter. Lørdag den 16. oktober er der Spildag i Ubby Bibliotek og Forsamlingshus. Arrangeret i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd. Du kan også prøve at skyde med bue og pil i Kalundborg Hallen. Det sker den 18. oktober og er for børn fra 7 år. Og den 20 og 21. oktober er der hyggelige og kreative formiddage på Svebølle Kvik Bibliotek og i Biblioteksinfo Vesterlunden.
Læs om de mange andre sjove aktiviteter for børn i det nye katalog.

Lokalhistorie og flot kunst på Bibliotekerne
På Kalundborg, Gørlev og Høng Biblioteker kan du i dette efterår igen gå på oplevelse i de mange spændende og smukke udstillinger. På Kalundborg Bibliotek i september måned kan Lise Fjord Christensen udstilling af flotte genstande af glas og drivtømmer. Natur-ugler, hylder, lamper og glasfigurer er blot nogle af de mange finurlige ting der kan opleves. I november kan lånere i Gørlev nyde Lea Hartmanns kunst, hvor meget inspiration hentes i naturen på Røsnæs. Kom og se Høng Biblioteks historie gennem de sidste 100 år. I november udstilles historiske billeder fra dengang det hele startede. I 1920 fik Danmark sin første bibliotekslov, og den 7. november 1921 blev Finderup sogns Bibliotek indviet. Læs om de mange andre udstillingerne på bibliotekerne i det nye katalog.

Liv, koncerter og foredrag i Forsamlingshusene
Gå efteråret i møde med endnu en omgang af hyggelige arrangementer når Liv i Forsamlingshusene slår dørene op til efterårssæsonen. Her kan du blandt andet opleve
Musik og fællesspisning i Jordløse Forsamlingshus den 22. september, når Rene & Værsgo’ spiller op til en aften i Kim Larsens tegn. Den 13. oktober kommer den tidligere direktør for Zoologisk Have, Bengt Holst til Svallerups Forsamlingshus med foredraget ’Rejse ind i naturens verden’. Foredrage tager publikum med på denne rejse og viser,
hvad en indædt nysgerrighed og dybtfølt passion kan føre til.

Den 3. november kan du høre Eddie Skollers personlige fortælling om showbizz, medier, børn, kærlighed, humor og musik. Det sker I Gl. Svebølles Forsamlingshus. Denne aften får I de utrolige familiehistorier og de sjove anekdoter og hører om forholdet til kolleger som Dirch Passer, Tommy Kenter, Cliff Richard og ikke mindst Victor Borge, som var det store forbillede. Find mange flere spændende kulturelle arrangementer i kataloget. Tilmelding på kalundborglif.dk eller se i kataloget under de enkelte arrangementer.

Kalundborg Folkeuniversitet – oplevelser på et højt fagligt niveau
Gå efteråret i møde med nye og indsigtsrige foredrag. Kom fx med på en litterær rejse nord på, med lektor Erik Skyum-Nielsens foredrag: Islands litterære mirakel.
Foredraget tager udgangspunkt i den kolossale succes, som islandsk litteratur i disse år oplever, både i Norden og ude i den endnu større verden. Man kan bare nævne forfattere
som Sjón og Jón Kalman Stefánsson, eller Auður Ava Ólafsdóttir, som i 2018 modtog Nordisk Råds Litteraturpris for romanen AR og senere var bogaktuel på dansk med MISS
ISLAND. Det sker den 14. oktober på Kalundborg Gymnasium.

Den 10. november gæster Cand. Mag. Ph.d. stipendiat Mads Vestergaard Kalundborg Gymnasium med forelæsningen: ’Den mørke side af den digitale revolution’. Den digitale revolution har været omgærdet af løfter om demokratisering og frigørelse. Men virkeligheden er blevet en anden. Det sociale kreditsystem, som er under udvikling i Kina, står som skræmmeeksempel på en statsmagt, der anvender de nyeste teknologier til social kontrol af befolkningen uden fortilfælde.

Folkeuniversitetets kurser og foredrag er for alle. Der er ingen adgangskrav eller eksaminer. Vi formidler videnskabens metoder og resultater til alle, der har lyst til at lære noget nyt og udvide deres horisont.

Læs mere om alle oplevelserne og om hvordan du tilmelder dig på www.kalundborgbib.dk/Kalundborg-folkeuniversitet

Arbejdsgruppen bag Kulturpakker. Pressefoto.

Artikler og interviews
Foruden de mange arrangementer, kan du også læse de flotte forord, skrevet af Biblioteksleder Jette Mygind, som sætter fokus på bibliotekernes rolle under nedlukning og håndtering af den svære genåbning.

Journalist Sonja Husted Rasmussen har igen beriget kataloget med spændende interviews og artikler om fx den afgående Formand for Kultur og Fritid, Ole Glahn. Ole fortæller blandt andet til Sonja om hans politiske drivkraft gennem en lang politisk karriere.

Du kan også læse artiklen om den føromtalte forfatter Kim Fupz Aakesson, interview med projektgruppen bag den nye Kulturpakker til ældre. Gå også ombord i artiklen om Bibliotekets gratis digitale tilbud. Vidste du f.eks. at du kan læse et væld af magasiner fra hele verden – også en række danske – helt gratis? Det kan du!

Sidst men ikke mindst kan du læse om det succesrige projekt Ælle Bælle Maj fortælle, hvor børnebibliotekarerne haft sat ekstra fokus på læselysten i Kalundborg kommune.

Vi håber at efterårets mange arrangementer for store og små vil komme til gavn og glæde. Og vi er spændte på at fejre det nye katalog sammen med jer -og til en helt ny sæson med kulturtilbud i Kalundborg Kommune.

 

Forsiden. Pressefoto.