Mød op i Ubby Bibliotek og forsamlingshus når frivillige og børnebiblioteket åbner dørene for børn og dyreglade voksne i efterårsferien. Rør en slange, prøv at ride på en pony, kæl med et marsvin, se hundeshow eller deltag i konkurrencer.

Kæledyr er nemlig temaet når dørene åbnes på Ubby Bibliotek og Forsamlingshus for børn og voksne tirsdag d. 15. oktober kl. 13-15.30

Kæledyr er en uomtvistelig del af børns hverdagsliv. De er spændende, søde og sjove. Men det forpligter også at have ansvaret for et kæledyr.
Inden anskaffelse af et kæledyr melder der sig mange spørgsmål: Hvilket skal man vælge? Hvad kræver det af plads? Hvordan skal det passes?
Har man allerede et kæledyr, er der andre spørgsmål der melder sig.
Med kæledyrsarrangementet håber biblioteket at kunne bidrage til svar på mange af disse spørgsmål. Det handler nemlig både om læring og sjove oplevelser i børnenes efterårsferie.

Baggrunden for kæledyrsdagen er et samarbejde med Hvidebæk Lokalråd. Til et borgermøde i foråret 2015 blev der nemlig udtrykt ønske om, at der kom flere børneaktiviteter til Ubby, og meget gerne fokus på kæledyr.
Efterfølgende blev afholdt en kæledyrsdag, som var så populær, at den nu gentages efter utallige opfordringer.

I år kan man opleve Miniatureheste, ponytrækning og hundeshow, samt besøg fra Hundeserviceforeningen og Dansk Marsvineklub. Krokodille Zoo har sagt ja til en invitation om at komme og præsentere et lille udvalg af deres slager og krybdyr, og der vil være mulighed for at røre.

Et område er indrettet til udstillerområde for de børn som gerne vil udstille deres kæledyr. Der er stadig plads til flere, så man kan sagtens nå at tilmelde sig via www.kalundborgbib.dk . Der er bl.a. mulighed for at vinde en præmie af værdi på 200 kr. til en dyrehandel.

Kalundborg Biblioteker er stolte over at præsenterer dette program, som er sammensat takket være indsats fra frivillige og Hvidebæk Lokalråd:

Kl. 13.00 – 15.00: Børn udstiller deres egne kæledyr
Kl. 13.00 – 15.30: Se og mød Miniatureheste
Ponytrækning ( 10 kr.)
Mød servicehundeforeningen
Konkurrencer
Krokodille Zoo kommer med slanger og krybdyr
Cafeområde
Dansk Marsvineklub
Udstilling af bøger om kæledyr
Kl. 14.30- 14.45: Klikkertræning med hunde ved Kennel Golden Twigs
Kl. 15.15: Præmieoverrækkelse til udstillere af kæledyr

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne. Mød bare op på Ubby Bibliotek tirsdag d. 15. okt. i tidsrummet kl. 13 – 15.30 og få en hyggelig eftermiddag i efterårsferie. Undervejs kan man også nyde en kop kaffe eller lidt saft sammen med et stykke kage, som sælges til små priser.