Kragerup Gods holder en fed eftermiddag med jazz. Her vil der være god musik på terrassen, med lækker tapasbuffet og med mulighed for tilkøb af vinbar på dagen. ”Claquettes et jazz manouche” er en specialitet fra Schweiz. Det er fusion mellem energisk swingende sigøjnerjazz og danseteater, der får premiere på Kragerup Gods lørdag den 25. juli kl. 13.00.

Det er stepdanseren Laurent Bortolotti fra Lausanne, der optræder med sin strengejazzgruppe, der består af guitaristerne Zoltan Kisak og Jan Brouwer samt bassisten Vincent Arp. Med deres repertorie kommer de rundt i jazzhistoriens højdepunkter med versioner af både den franske traditions Django Reinhardt melodier, Duke Ellingtons berømte kompositioner, beboppens klassiskere og brasilianske rytmer. Det er forbløffende at lytte til og fængslende at betragte, hvordan Bortolotti med sin akrobatiske dans slår melodilinje og rytme med metalbeslagene på sine sko. Hvis man troede at stepdansen døde med Fred Astaire, bliver man meget klogere…

Det begyndte faktisk netop med Fred Astaire, fortæller Laurent Bortolotti. Allerede som dreng under sin opvækst i landsbyen Yverdon-les-Bains blev han bidt af jazzvirus og ville være musiker. Men så sendte fjernsynet en dag en gammel film med Fred Astaire, og det afgjorde han skæbne. Her oplevede han, hvordan musikken bogstaveligt talt kan gøres synlig. I USA og Japan fandt han erfarne stepdansere, der underviste ham. Tilbage i Schweiz etablerede han i 2004 sit første ”jazz-e-tap” band. Det har siden udviklet sig til et helt teaterensemble, hvor Bortolotti både har optrådt og koreograferet forestillinger med andre stepdansere fra Schweiz, Spanien, USA og Frankrig.

Entre inkl. tapasbuffet:
Kr. 295,- pr. person

Tilmeld dig her

Pressefoto