Professionshøjskolen skriver dette i deres nyhedsbrev.

Hvordan opbygger man en virksomhed?

Hvordan kan man bruge håndværk til at blive kreativ iværksætter? Og hvad skal man vide, hvis man gerne vil være selvstændig? Det er nogle af de spørgsmål, skoleelever fra tre lokale folkeskoler kan få besvaret, når de i nuværende skoleår har valgt entreprenørskab og iværksætteri som valgfag.

Iværksætteri og entreprenørskab kan være med til at bryde den negative sociale arv. Det er i hvert fald overvejelserne bag et nyt samarbejde mellem den boligsociale helhedsplan ”En Fælles Indsats”, Professionshøjskolen Absalon, Erhvervsskolen ZBC og de tre folkeskoler Marievangsskolen, Broskolen og Nymarkskolen.

Projektet er blandt andet støttet med midler fra Nordea-fonden, og er inspireret af et pilotprojekt, som Fonden for Entreprenørskab og Fællessekretariatet i Aarhus har gennemført på århusianske skoler.

”Vi har et rigtig stærkt samarbejde om det her projekt, som gør, at vi kan sætte fokus på iværksætteri og entreprenørskab fra flere forskellige vinkler, så de unge kan få en forståelse for, at iværksætteri og entreprenørskab er mange forskellige ting,” fortæller Ilir Shkoza, chef for ”En Fælles Indsats”, som også er initativtager til projektet.

Store forventninger

Som del af iværksætterfaget har Nordea-fonden bevilget 592.000 kr. til projektet ”fra håndværk til iværksætteri”, hvor Absalon i samarbejde med skolernes elever og lærere udforsker de kreative muligheder i erhvervsuddannelserne og det lokale erhvervsliv.

”Hvorfor fravælger mange elever erhvervsuddannelserne? Det kan der være både gode og dårlige årsager til. Blandt de dårlige finder man en række misforståelser, som dette projekt vil gøre op med. Faglige håndværk opfattes til tider mindre ’cool’. Dette er besynderligt, da mange entreprenører og kreative ildsjæle netop tager udgangspunkt i et fagligt håndværk,” fastslår projektleder Mikkel Snorre Wilms Boysen fra Absalon.

Hos Slagelse Erhvervscenter har man store forventninger til det nye valgfag.

”Vi forventer, at projektet vil medvirke til at skabe en ny forståelse af håndværk, hvor elever og forældre får øje på de karrierermæssige muligheder i erhvervsuddannelser i forhold til kreativitet, iværksætteri og entreprenørskab,” fortæller Morten Haas Augustsen, der er Erhvervskonsulent ved Slagelse Erhvervscenter.