I år afholder Strids Mølle endnu en gang deres succesfulde og unikke koncertoplevelse Lyden Under Træerne, hvor koncertgængere vil kunne opleve Mike Sheridan og Københavns Drengekor på en dynamisk koncertgåtur igennem skoven omkring traktørstedet.

Koncerterne afholdes d. 14. og 15. august 2021.

Ved Jyderup på Vestsjælland ligger traktørstedet Strids Mølle, som hører under det nærtliggende Kattrup Gods. På Strids Mølle finder man en stadigt funktionel mølle, og på gårdens restaurant kan man nyde kulinariske specialiteter og bringe hjemmemalet mel og andre delikatesser med sig hjem.

Sidste år blev Strids Mølle-ejerne Iben og Peter Anders Møller kontaktet af musikerne Kaspar Vig og Cæcilie Balling, som ud af Covid-19-krisen kom på idéen om at skabe noget kreativt i det fri. De ønskede derfor at arrangere en unik og dynamisk koncertoplevelse i skoven omkring Møllen. Her blev højtalere placeret skjult mellem træer og buske, og ud af disse flød lyden af manipulerede strygerarrangementer.

Oplevelsen var en stor succes, og blev af Politiken omtalt som:
”… en helt særlig fornemmelse af tredimensionel musik, hvor højttalerne – og lyddesignerens fascinerende evne til at kaste de enkelte lyde rundt – tilsammen dannede et stort og overvældende rum i naturen, hvor lydene var løsrevet fra de musikere, der lavede dem.”

Lyden Under Træerne, version 2.0
Den eksperimenterende koncertform, som fik navnet Lyden Under Træerne, vender tilbage i år. Her vil hhv. lydkunstner Mike Sheridan og Københavns Drengekor skabe unikke arrangementer og sætte lyd til de smukke omgivelser, som skoven omkring Strids Mølle byder på.

I alt afvikles fire koncerter i et omnisonisk format, som frembringer den dynamiske oplevelse – et lyddesign udviklet af produktionsansvarlige Kaspar Vig i samarbejde med Tor Laurens.

Konceptet udspringer af en tanke om en ny dansk guldalder i kølvandet på covidnedlukningen, med et stort nationalt behov for at genopdage og værdsætte den danske natur.
Imellem koncerterne vil forfatter Amalie Smith oplæse fra sit forfatterskab om mødet mellem kunst og natur, og naturvejleder Morten D.D. Hansen vil fortælle om den danske natur i et historisk perspektiv.

Der er desuden mulighed for at tilkøbe en frokostkurv, arrangeret af madkunstner Erik Geppel, som ønsker at skabe en kulinarisk oplevelse i samspil med natur og musik.