Mennesker har i gennem mere end tusind år søgt ud i verden og mange har gået på pilgrimsvandring til Santiago de Campostela i Nordspanien, hvor det siges, at apostlen Jacob ligger begravet. I dag valfarter pilgrimme fra hele verden til Sct. Jacobs grav.

Nu inviterer Kalundborg bibliotek til inspirationsaften om emnet. Det er Hanna Vestenaa fra bestyrelsen for Danske Santiago Pilgrimme der vil fortælle om pilgrimsvandringer. Det sker onsdag d. 29. januar kl. 18.30 på Kalundborg bibliotek, Klostertorvet 2 i Kalundborg.

Pressefoto

Hanna Vestenaa er 67 år og bor i Kalundborg. Hun gik sin første pilgrimsvandring på Fyn i 2001. Hun har altid vandret og brugt naturen både i omegnen, hvor jeg bor, men også ude i verden. Her kan nævnes Røsnæs, Grønland, Himalaya og Spanien.

Under foredraget vil Hanna fortæller om hvorfor man bliver pilgrim i dag og hvad der leder et menneske til at vandre hundreder af kilometer. Hun vil også fortælle om de både kendte, men også ukendte pilgrimsruter, lige som hun vil give gode råd om alt det praktiske, når man drager på pilgrimsvandring fx udstyr, sikkerhed, overnatning og ruterne etc.…

Bibliotekarerne har sørget for, at der vil være udstillinger af fagbøger og enkelte romaner om pilgrimsvandringer, som kan lånes på selve aftenen. Husk lånerkort / sygesikringsbevis hvis du vil låne. I pausen serveres kaffe/the og lidt sødt til tanden.

Ønsker man at deltage, skal man tilmelde sig via kalundborgbib.dk. Det koster 35 kr. at deltage, og der er som vanlig rabat til medlemmer af Biblioteksklubben.

Læs mere om Danske Santiago Pilgrimme på www.santiagopilgrimme.dk