I oktober mødtes ingeniørstuderende Absalon vanen tro med repræsentanter fra Novo Nordisk, Novozymes og Absalon i Biotekbyen Kalundborg. Det oplyser Absalon i en pressemeddelelse.

Foto: Absalon

På programmet var både studiejobs til de nyankomne studerende i diplomingeniør i bioteknologi samt praktikforløb til studerende på det allerførste hold, der startede i september 2017. Til februar skal de i deres afsluttende ingeniørpraktik i industrien, og der var rift om dem.

Fritidscenteret ved Novo Nordisk og Novozymes udgjorde rammen, og der var spænding i luften, da stærkeste match til ca. 10 studiejobs samt ca. 25 praktikpladser, der var udbudt ved matchmaking-eventen, skulle findes. Praktikpladserne var primært med arbejdssted i Kalundborg, men der var også et par praktikpladser på Novo Nordisks nye fabrik i Clayton, North Carolina.

Virksomhedssamarbejde gør indtryk
For de nye studerende var det første møde med industrien, og det var tydeligt, at det åbenlyse samarbejde med industrien i Kalundborg gjorde indtryk:

”Jeg har valgt at læse i Kalundborg, fordi jeg her netop kan uddanne mig midt i den danske biotekhub med store verdensledende biotekvirksomheder så tæt på, og jeg oplever bl.a. studiejobeventen som en gave. Alle arbejder virkelig proaktivt for at kunne tilbyde os så mange studiejobmuligheder som muligt her i Kalundborg, så vi tidligt bliver introduceret til både jobmuligheder og virksomheder, der er relevante i forhold til vores studie,” fortæller America Miranda Curiel fra Mexico, studerende på 1. semester.

Akshita Tripathi fra Indien, studerende på 1. semester supplerer:
”Jeg interesserer mig virkelig meget for bioteknologi, og da jeg læste om Kalundborg og særligt Kalundborg symbiosen, var jeg virkelig imponeret over hele konceptet med at maksimere brugen af ressourcer og affaldsprodukter, og måden man i det hele taget arbejder med at minimere industriel forurening i Kalundborg. Jeg håber selv på et studiejob hos en af biotekvirksomhederne i Kalundborg, da det giver mig mulighed for at komme endnu tættere på den pharmaindustri, jeg gerne vil arbejde i og med i fremtiden.”

Læs mere her.