Brian Mikkelsen
Brian Mikkelsen

Af Brian Mikkelsen, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti

Tryghed for borgerne kommer først. Tryghed er forudsætningen for, at individet og familien kan sove trygt om natten. Men ingen tyverialarm, ingen politibetjent eller vagtværn kan forhindre, at skattefar kommer snigende som en tyv om natten og forstyrrer borgernes nattesøvn.
Det har Det Konservative Folkeparti nu sat en stopper for med en fastfrysning af grundskylden.

Det er en konservativ grundværdi, at hjemmet kan danne den trygge ramme, som familierne fortjener. Ro og stabilitet om hjemmets økonomi er en forudsætning for, at familien kan fokusere på alle de andre ting, der fylder i livet: hverdage og fester; kærlighed og hjertesorg. Det er i hjemmet, at nyt liv bliver til, og de ældre bliver gamle. Det er i hjemmet, at de første forsigtige barneskridt tages, og runde fødselsdage bliver fejret. Den sikkerhed skal vi værne om. Det er sund, borgerlig fornuft.

Desværre er grundskylden steget med 70 pct. siden 2006 og var det ikke for Det Konservative Folkeparti, var den forstsat steget. I Næstved og Kalundborg kunne man med gru se frem til, at grundskylden ville stige til de afsindige højder af 137 pct. i perioden 2002-2018. Det er skattestigninger, der er helt på månen!

Med en fastfrysning af grundskylden sparer boligejerne nu 620 mio. kr. i 2017 og med De Konservatives krav fra sidste år, har vi sørget for, at danskerne har sparet ca. 1,3 mia. kr. Det er noget vi konservative kan være stolte af. Dét er konservativt hjerteblod.

Fastfrysningen er en udstrakt hånd til alle dem, der måned efter måned har måtte budgettere med stadigt større udgifter til boligskatter. I Det Konservative Folkeparti mener vi nemlig ikke, at staten skal tjene penge på borgernes boliger: forældre skal ikke straffes for at ville skabe trygge rammer for deres børn, og ægteparret skal ikke straffes for at ville skabe tryghed om deres alderdom.

Det Konservative Folkeparti har en vision om, at ingen skal beskattes af at bo i deres eget hjem. Derfor vil vi fortsat arbejde på, at afskaffe både ejendomsværdiskat og grundskyld helt. Vi mener nemlig, at det er principielt forkert, at man skal betale for at bo i et hus, som allerede er betalt én gang. Boligejerne skal kunne sove trygt om natten. Det er borgerlig, sund fornuft.