Den ikoniske Coca-Cola julelastbil kommer – med hjælp fra selveste julemanden – igen på hjul i år efter at have stået i garage under coronanedlukningen. I år gæster den 25 byer – heriblandt Kalundborg, hvor den kommer forbi MENY i Kalundborg på Nørre Alle 133, onsdag d. 15. december kl. 15-19.

Her vil julemanden uddele iskolde Coca-Cola, mens man kan besøge hans værksted og få taget et familieportræt ved en kæmpe iskube. Det vil også være muligt at støtte Mødrehjælpen ved at købe kugler til juletræet eller en miniatureudgave af den populære Coca-Cola julelastbil. Julelastbilen er lig med jul og vækker hos mange minder om rensdyr, bjældeklang, brunkager og ikke mindst nærvær og hygge, som vi kender fra tv-reklamen om den ikoniske Coca-Cola julelastbil, der kører gennem det smukke snelandskab.

Fra d. 19. november kan juleglade danskere glæde sig til synet af den oplyste Coca-Cola julelastbil på de danske landeveje, når den igen kommer på hjul efter at have stået i garage under hele pandemien. I 25 byer vil den sprede juleglæde og -hygge, og julemanden ombord vil dele gratis forfriskninger ud. Kalundborg er blandt de særligt udvalgte byer – og det sker onsdag d. 15. december, når julelastbilen besøger MENY i Kalundborg på Nørre Alle 133 kl. 15-19.

Besøg julemandens værksted
Coca-Cola har netop lanceret en ny kampagneplatform, Real Magic, og man kan glæde sig til at se en helt ny julefilm i magiens ånd, mens området foran julelastbilen også bliver ekstra magisk og uforglemmeligt i år. Julemanden har fundet tid i sin ellers travle kalender til at være til stede på alle stop, og besøgende kan tage et familieportræt i den kæmpe iskube. I julemandens værksted kan man være kreativ, og i hans hus kan man hviske, hvad man ønsker sig til jul. Alle aktiviteter er udendørs for at sikre et corona-sikkert univers.

Julehjælp til Mødrehjælpen
Julelastbilen er et stort tilløbsstykke i hele verden – også i Danmark i flere år. Derfor ønsker Coca-Cola at bruge den til at sprede ekstra meget julehygge ved at støtte Mødrehjælpens arbejde.

I 2019 samlede Coca-Cola og julelastbilen næsten 300.000 kr. ind til Mødrehjælpen, som er en socialhumanitær organisation, der hjælper gravide og forældre i sårbare situationer samt bidrager til at udvikle dansk socialpolitik. Mødrehjælpen rådgiver og støtter over 25.000 børn og forældre om året, der er ramt af sygdom, vold og skilsmisse. I år er der ekstra meget brug for Mødrehjælpens støtte til udsatte familier, fordi mange familier er blevet økonomisk pressede under coronanedlukningen, og det sætter især spor op til julen.

”Øgede udgifter til eksempelvis computere og mad til hjemmeskolede børn var en af konsekvenserne af pandemien. Når børnene ikke går i dagpleje, vuggestue eller børnehave, skal man pludselig give både morgenmad, frokost og eftermiddagsmad. Det gør ondt på økonomien – og for forældre, der i forvejen har en stram økonomi, bliver det umuligt at lægge til side til vintertøj og højtider som juleaften,” fortæller Ninna Thomsen, direktør for Mødrehjælpen.

Støt udsatte børnefamilier
I år bliver der to slags merchandise, man kan få fingre i. Den velkendte miniatureudgave af julelastbilen samt en julekugle til træet mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp på 25 kroner.

”Vi oplevede forrige år, at mange udtrykte ønske om at købe merchandise ved julelastbilen. Det vil vi gerne imødekomme, men på en sådan måde, at vi samtidig gør noget godt for de familier, som har det ekstra hårdt i julen. Derfor kan alle få en miniatureudgave af julelastbilen eller en julekugle til træet med hjem mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp på 25 kroner. Alle skal have mulighed for at fejre jul med deres børn,” siger Annette Spanggard, kommunikations- & CSR-direktør hos Coca-Cola Danmark, der slutter med en lykønskning til Mødrehjælpen for modtagelsen af Kronprinsparrets Sociale Pris 2021.

Pressefoto