Kom med til foredrag ved Henning Bonde og Finn Jensen: Husjomfruen og Skibsrederen.

Kirke Helsinge Forsamlingshus og projekt “Liv I forsamlingshusene” inviterer til historisk foredrag om A.P. Møller og livet på Kattrup Gods.

Foredraget indeholder filmklip med interviews, billeder og mange gode historier fra Kattrup Gods.

Foredragsholderene er Henning Bonde og Finn Jensen fra Høng Lokalhistorisk forening. I foredraget vil de berette om dengang, Marie Jensen blev ansat som husjomfru hos den gamle grevefamilie Bernstorff-Mylius i 1948. Frøken Jensen fortsatte i jobbet efter skibsreder A.P. Møllers overtagelse af Kattrup Gods i 1949 og forblev på Kattrup frem til sin død i 2010, 93 år gammel. Undervejs vil der være filmklip med interview med frøken Jensen, hvor hun fortæller om oplevelser fra den lange periode på Kattrup. Det drejer sig bl.a. om ansættelsessamtalen med grevinde Bernstorff-Mylius og om arbejdet som husjomfru.

Der fortælles også om A.P. Møllers bryllup med Ulrikke Amalie Petterøe i Buerup Kirke i 1952, storkene på Kattrups ladebygning samt om dengang, A.P. Møller blev træt af den svage lyd fra klokken i Buerup Kirke og derfor forærede kirken to nye malmklokker. I forbindelse med billederne og filmklippene fortæller Henning Bonde og Finn Jensen også om Kattrups historie og om livet som ansat på godset i 1800-tallet.

Foredraget koster 50 kr. og finder sted tirsdag d. 17. januar kl. 19.30 – 21.30 i Kirke Helsinge Forsamlingshus, Helsingevej 73, Gørlev. Der er mulighed for tilkøb af spisning fra kl. 18.30, hvor menuen står på Kartoffel/porre suppe inkl. 1 øl/vand. Prisen er 60 kr.

Tilmelding: Kirke Helsinge forsamlingshus/Allemands Catering tlf. 53 84 12 01 / info@allemands.dk

Projekt Liv i Forsamlingshusene
Arrangementet er en del af projekt “Liv I forsamlingshuset”, som er et samarbejde mellem Forsamlingshusene og Kalundborg Kommune. I samarbejde udvikles en række tilbud til forsamlingshusene fyldt med kulturelle oplevelser af forskellig art. Takket være lokale aktører i forsamlingshusene og deres store indsats får borgerne nu mulighed for yderligere kulturelle input. Se flere tilbud på: www.kalundborglif.dk