Hør om hvordan epidemier adskillige gange har ændret historien, om de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder til hele verdens befolkning blev ramt af ‘COVID-19’.
Poul Duedahl er professor i historie. Han gæster Svebølle Kvik Bibliotek torsdag den 28. oktober kl. 19.00 med sit foredrag om epidemiernes historie. Foredraget hedder ”Den fjerde rytter- 10.000 års epidemihistorie” og bygger på bogen af samme navn skrevet i samarbejde med museumsinspektør Jeanette Varberg fra Nationalmuseet, og fortæller hele historien fra de første epidemier blandt de tidligste stenalderbønder, til hele verdens befolkning blev ramt af COVID-19.
COVID-19 er i dag et fænomen, som vi alle er bekendt med, og som præger hele verdens tilstand og fremtid. For langt de fleste af den moderne verdens indbyggere var det første gang, at vi så effekten af en verdensomspændende epidemi med den angst og destruktion, som følger i slipstrømmen. I et historisk perspektiv var den til gengæld forventelig.
Frygten for epidemierne er nemlig ældgammel, og det er helt uden sammenligning sygdomme – og ikke krige – der udgør verdenshistoriens største dræber. Adskillige gange har epidemier ændret historiens gang og været afgørende for, om imperier bestod eller bukkede under, ligesom de har givet nye muligheder for de overlevende.
Undervejs vises billeder på storskærm, og i pausen serveres kaffe, the og lidt sødt til tanden.
Ønsker man at deltage, så købes billetter via Kalundborg bibliotekers hjemmeside www.kalundborgbib.dk under ”det sker” eller ved personlig henvendelse til et af de bemandende biblioteker i Kalundborg kommune. Som vanligt er der rabat at hente for medlemmer af Biblioteksklubben.
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe, som siden 2015 har været med til at forme Svebølle Kvik Biblioteks tilbud, som hører til i Aktivitetscenteret i Åvagen, Centervej 13 i Svebølle.