Nyt, tilbagevendende gratis gå- og løbeprojekt skal få alle i Kalundborg og omegn til at gå, løbe og bevæge sig mere. Det skriver Dansk Atletik Forbund i en pressemeddelelse.

GoRun prøveløb i Fredericia
©2015 Palle Peter Skov

Med mange stillesiddende arbejds- og fritidstimer ved den lille eller store skærm er det ekstra vigtigt at huske at bevæge sig hver dag. GoRun er et spritnyt, gratis gang- og løbekoncept, der gør det både nemt at komme i gang med at bevæge sig mere – og nemt at skabe sjov og hygge omkring den faste løbetur. GoRun Kalundborg skydes i gang lørdag 25. februar kl. 10 med start og mål ved Kystskovens Parkering.
GoRun Kalundborg er et af de nyeste skud på stammen i den efterhånden store GoRun-familie bestående af gratisløb rundt i hele landet. Det er Bevæg dig for livet – Løb under Dansk Atletik Forbund og DGI, der står bag projektet med Kalundborg IF Atletik og Motion og Kalundborg Kommune som lokale arrangører.

GoRun Kalundborg er udover at være et vigtigt element i dansk idrætshistories største og mest ambitiøse projekt en del af en fælles mission, hvor DIF og DGI er gået sammen om at få flere danskere til at bevæge sig, en aktivitet, de lokale tovholdere ser frem til at bygge op til en endnu større aktivitet i Kalundborg.

GoRun Kalundborg har premiere lørdag 25. februar kl. 10, hvor bl.a. udvalgsformand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg kommune, Peter Jacobsen, vil deltage,

GoRun-rute hvor alle kan være med
Der er GoRun Kalundborg hver lørdag og søndag kl. 10 med start og mål ved Kystskovens Parkering, Kystvejen 124, 4400 Kalundborg.

Mette Gildberg fra Kalundborg IF er lokal tovholder på GoRun Kalundborg og glæder sig til at komme i gang.

“Vi synes, at vi godt kan bruge nogle flere medlemmer i vores løbeklub. Udover at det vil være rigtig godt for klubben, hvis GoRun kan vise nogle af de mange “solo-løbere”, at det faktisk er rigtig hyggeligt og motiverende at løbe sammen med andre, tror vi også, at det er en fordel netop for dem, der måske løber alene, fordi de endnu ikke har fundet nogle at løbe sammen med,” fortæller Mette Gildberg og tilføjer:

“Selvom vi er en løbeklub og derfor naturligvis har meget fokus på løb, prioriterer vi også vores ganghold meget højt. Og alle er velkomne – uanset erfaring med løb og gang.

Kommunen synliggør GoRun på mange af byens platforme
Kalundborg Kommune bakker det lokale gå- og løbeprojekt op.

“Der er flere grunde til, at vi gerne vil være med til at løfte GoRun her i Kalundborg. Sundhedseffekten er en af dem. For det kan være svært at nå de, der ikke dyrker sport i dag eller jævnligt går ture eller på anden måde bevæger sig – og svært at få denne gruppe med i de etablerede aktiviteter. Når GoRun ovenikøbet er en tilbagevendende event, har det jo også en sundhedsmæssig effekt. Udover den fysiske sundhed, har vi i kommunen også fokus på den mentale trivsel. Og en af GoRuns styrker er jo netop at mødes med andre omkring en fysisk aktivitet,” fortæller sundhedskonsulent i Kalundborg Kommune, Merete Mørch.

Konkret omtaler Kalundborg Kommune GoRun på kommunens hjemmeside og Facebook-side, opsætter plakater og uddeler flyers offentlige steder samt har fået politikere til at deltage i GoRun-premieren. Merete Mørch oplyser endvidere, at GoRun også skydes i gang i Høng i den sydlige del af Kalundborg Kommune lørdag 25. marts.

GoRun er foreløbig etableret i mere end 30 byer rundt i landet – og udover Kalundborg er flere byer rundt i hele landet er på vej med GoRun.

En af de helt store fordele ved GoRun er, at der på alle måder er plads til alle, fortæller GoRun projektleder, Kenneth Havndrup.

“Der er plads til alle til GoRun – uanset alder, køn, erhverv, bopæl og erfaring med løb. Både erfarne løbere og den del af befolkningen, der ikke er fysisk aktive i dag, er særdeles velkomne. I de måneder vi har afviklet GoRun rundt i hele landet, har der både været løbere i forskelligt tempo og gående – og deltagerfeltet har været repræsenteret af alle aldersgrupper. Sidst men ikke mindst kræver det ikke specielt eller avanceret løbeudstyr og/eller topmoderne løbetøj for at deltage,” fortæller GoRun-projektleder Kenneth Havndrup.

Samarbejde mellem kommuner, løbeklubber og DGI landsdelsforeninger
GoRun er et af de allerførste projekter Dansk Atletik Forbunds og DGIs fælles motionsløbssatsning, Bevæg dig for livet – Løb. De enkelte GoRun organiseres lokalt i et samarbejde mellem primært kommunerne, DGIs landsdelskontorer og løbeklubberne. Det er gratis at deltage i GoRun, og målet er, at GoRun afvikles hver uge rundt i hele landet.

“Vi er stolte over at etablere en lokal aktivitet, der vil generere en fællesskabsfølelse for de forskellige parter – i form af såvel borgerne der skal ud og løbe sammen med naboer og andre fra lokalområdet samt de lokale løbeklubber og kommunerne der sammen skal arrangere løbene,” fortæller administrerende direktør i DGI, Søren Brixen.

Selvom teamet bag det nye gratisløb forventer, at GoRun først skal løbes i gang, før det bliver en naturlig del af danskernes motionsvaner, er der ambitiøse målsætninger for projektet.

“DGI og DIF er gået sammen om et af dansk idrætshistories største og mest ambitiøse projekter, der skal få flere danskere til at bevæge sig. Og vi er glade for at kunne bidrage til at løse denne fælles opgave – og forhåbentlig bidrage til at styrke den generelle folkesundhed”, fortæller direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.