Foto: Kalundborg Bibliotekerne

Der er spanske undertoner og knald på farverne, når kunstner Lene Lund udstiller sine eksperimenterende billeder på Gørlev Bibliotek i juli måned.

Med fødderne solidt plantet i mulden på Reersø, maler Lene Lund billeder af naturen og landskabet, som kun det lokale øje kan. Men rejser i Spanien har givet hende et andet hjem i syden, og hendes kunst afspejler spændvidden mellem det nære of det eksotiske.

Naturen dominerer i Lene Lunds malerier. Både den lokale natur på Reersø og omegn og den eksotiske natur, hun kender fra sine udlandsrejser. Med kraftigt afstemte farver maler hun landskaberne, hvor dyr og mennesker glider ind og ud af hendes livfulde verden. Hun kalder sig kolorist. Lyset, skyggen, skyerne, morgen og aftensstemningen skildres med dramatiske farver, og der strømmer en overbevisende kærlighed til naturen fra hendes værker.

Lene Lund maler fortrinsvis med akryl, men hun arbejder også med tegninger, oliemaling og endog skulpturer. Det hele startede med et croquis-kursus først i 80’erne, og hun har været virksom lige siden. Med så langt et forhold til kunsten kan man ikke undgå at ændre sig, men dette ægteskab er et lykkeligt ét, og Lene Lund formår hele tiden at forny sig uden at tabe gejsten for maleriet.

“Det er en meget spændende og udviklende proces, hvor jeg arbejder med farverne og formen. I landskaberne bruger jeg store pensler og mange lag oven på hinanden. (…) Jeg bruger ind imellem, papir, sand og andre ting i mine acryl-malerier. Måske begynder jeg at lave skulpturer en dag, hvem ved.”

Siden Lene Lund flyttede med sin familie til Almuñécar, Spanien, i 1966, har landet i syden haft en særlig plads i hendes hjerte, og skønt hun har glemt sproget, er landet en fortsat kilde til inspiration.

Lene Lund er selvlært, og har gennem tiden udviklet sine kundskaber gennem diverse tegnekurser. I virkeligheden er den kreative sjæl uddannet social- og sundhedsassistent og arbejder i et bofællesskab med epilepsipatienter. Selvom der er langt fra arbejdet med patienterne til universet i hendes billeder, er hun glad for begge dele. Maleriet har dog mest været en bibeskæftigelse, indtil familien byggede hus på Reersø i 2000. Pludselig var der plads til et atelier, og herfra tog det fart. Her kan hun holde åbent efter aftale og når hun alligevel bruger timevis foran lærredet.

Hun udstiller sine billeder på Kalundborg Bibliotek, hvor du kan se dem hele juni måned.

Der er som sædvanlig gratis adgang.