Dit Kalundborg trodsede regnen, kulden og vinden og lagde vejen forbi Vestsjællands Veterantog – et tilbageblik til “de gode gamle dage”. Glade og spændte børn steg ombord på det dampende tog, der ligner et typisk sidebanetog fra 1951, selvom vognene stammer fra 1920’erne og damplokomotivet er fra 1917.

Det er en af de berygtede “rystevogne”, hvor man for lov at sidde på en hård træbænk eller måske på de “komfortable” lædersæder. Fra togvinduet kan man se de behagelige sjællandske landskab glide forbi ved den formidable hastighed på 60-70 km/t.

Man har også mulighed for at stå på en af de  åbne endeperroner på vognene, hvor man kan nyde den dejlige udsigt, og virkelig fornemme blæsten og rytmen i det gamle hårdtarbejdende tog!

Vestsjællands Veterantog er drevet af frivillige, der ulønnet bruger deres fritid på at vedligeholde og køre toget. Veterantoget kører på forskellige strækninger på Sjælland efter køreplaner, der er tilpasset de ordinære køreplaner. Det kører på en håndfuld strækninger i det nordvestlige Sjælland. Se mere her.

Foto: ABW og JTL