Kalundborg Biblioteker inviterer alle til releasefest og Guidet Fællessang for efterårskataloget 2020:

Glæd dig! Oven på et forår hvor Coronavirussen fik lukket Danmark ned, er vi SÅ glade for at Bibliotekerne atter er åbnet igen! Vores nye program er fyldt med alverdens arrangementer for børn og voksne, spændende artikler og interviews.

Som noget nyt i år, afholder vi nogle hyggelige timer med fællessang i Bibliotekshaven og servering af lækre sandwichs til de første fremmødte på Kalundborg Bibliotek, fredag den 21. august kl. 16-18. Fællessangen byder op til hyggeligt samvær i selskab med musikelev Marie Boesen og bibliotekets personale.

Release af efterårskataloget på vores andre Biblioteker er lørdag den 22. august fra kl. 10-12.

OBS. Billetsalget åbnes først lørdag den 22. august. kl. 11.00

Program for de øvrige biblioteker 22. august kl. 10-12:

Medlemmer af Kultur-og fritidsudvalg i Kalundborg Kommune, vil afsløre efterårets program på følgende biblioteker:

Svebølle Kvik Bibliotek:
Her vil formand for Kultur-og Fritidsudvalget Ole Glahn afsløre forårets program og Reersø Harmonika Klub vil igen i år stå for den musikalske underholdning. Værter på dagen er den frivillige biblioteksgruppe i Svebølle.

Ubby Bibliotek:
Medlem af Kultur-og Fritidsudvalget Aase Due vil afsløre programmet for og som noget helt særligt kan vi præsentere fornemt besøg af sanger Mathilde Schou jazzduo som vil optræde med dejlige jazzede sange. Værter på dagen er Hvidebæk Lokalråd.

Biblioteksinfo Vesterlunden i Snertinge:
Viceborgmester Peter Jacobsen står for afsløring af programmet og musiker Lone Wernblad vil spille op til en festlig formiddag for børn og voksne. Værter på dagen er den frivillige biblioteksgruppe i Vesterlunden.

På disse tre biblioteker vil der også være kaffe, lidt sødt til ganen, musikunderholdning og meget andet. Alt sammen i samarbejde med de frivillige på bibliotekerne.

I Gørlev, Høng og Eskebjerg udleveres kataloget fra lørdag den 22. august af personalet, her serveres også lidt sødt til tanden.

Konkurrence på alle bibliotekerne
Vil du være den heldige vinder af et gavekort på 150 kr. til bibliotekets arrangementer? Så kom og hent et katalog, måske er det dig som finder gavekortet i ét af programmerne. Der er gemt et gavekort i et program på alle vores afdelinger.

Nye oplevelser for alle
Vores arrangementsprogram for efteråret 2020 er spækket med spændende, indsigtsrige og sjove arrangementer. Mange af arrangementerne er også genbookninger fra foråret, som jo desværre blev aflyst på grund af corona-nedlukningen. Men vi har også rigtig mange nye, kendte ansigter på programmet.

Sara Omar. Pressefoto.

Den prisbelønnede forfatter Sara Omar kommer til Kalundborg Hallen den 29. september, så glæd dig til et indsigtsrigt og tankevækkende foredrag der er bygget op omkring hendes seneste roman ’Skyggedanseren ’fra 2019. Sara fortæller i interviewform om romanen og baggrunden for den, og der vil undervejs være oplæsning, spørgsmål og efterfølgende bogsignering.

Eksklusivt forsalg til spændende arrangementer
Som noget helt særligt åbner vi allerede billetsalget den 10. august til en række arrangementer.

Den 8. september kan du glæde dig til at høre den utrolige historie om ’One Dollar Man’, når forfatter og journalist Ole Sønnichsen dukker op på Ubby Bibliotek og Forsamlingshus. Hvidebæk Lokalråd og vært Kim Kok har sammensat menuen til fællesspisning, der begynder kl. 18.00. Klokken 19.00 går Ole Sønnichsen på scenen.
Den 24. maj 1940 ringede telefonen hos William Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt på en linje fra Det Hvide Hus. Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr – også selv om lønnen kun var på symbolske 1 dollars om året. Og præsidenten havde kun én kandidat til jobbet: Danskeren.

Og sådan gik det til, at William S. Knudsen blev ”The One Dollar Man” og den højeste dekorerede civile nogensinde i den amerikanske hær. Det er fortællingen om cykelsmeden, der udvandrede fra København i 1900 og kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund, viste stort talent for at organisere, satte samlebåndsproduktionen i system hos Henry Ford, blev øverste direktør for konkurrenten General Motors med 250.000 ansatte, var en af USA’s bedst betalte erhvervsledere i 1930erne – og altså endte i spidsen for 11 millioner arbejdere på 1.200 amerikanske fabrikker, der var med til at vende de allieredes krigsheld, da USA trådte ind i Anden Verdenskrig.

Strikkeguru Mette Larsen kommer også til Ubby Bibliotek den 10. september kl. 19.00 med sit foredrag ’Det grænseløse strik’. Mette Larsen er blandt andet kendt fra Den Store Strikkedyst fra 2015 og ord som grænseløs, rebelsk og vild er brugt i forbindelse med Mettes strik. Kreativitet, nydelse, glæde og sjov er indgangsvinklen til nye spændende projekter. Foredraget er i samarbejde med LOF Nordvestsjælland.

I efteråret har vi valgt at sætte fokus på kvinder. Det gør vi ved at invitere på en række spændende foredrag hvor kvinder er temaet. Den 17. september kan du fx komme med til Pop-up Læseklub hvor vi skal snakke om Sara Omar to romaner. Du kan læse mere om de andre kvindearrangementer i efterårets katalog -og mænd er selvfølgelig også meget velkomne!

Makerspace og ny undervisning på Kalundborg Bibliotek
Vores bibliotekar Simon Bojesen står i spidsen for et spritnyt Makerspace, der er blevet til i løbet af foråret. Men hvad er egentligt et Makerspace? Det er et sted hvor du kan udfolde dine kreative evner og fx prøve kræfter med 3D-printere, laserskæring, stoformatsprint, børnekrea og en masse andet.

Makerspacet er placeret i vores ’LAB -Laboratorium’ hvor undervisningen i 3D-print og design af 3D modeller på computeren. Undervisningen er for begyndere, så alle kan være med. Derudover kan du også komme med til åbent hus-arrangementerne ’Makerhygge’, hvor du kan blive klogere på vores spændende projektet og se og opleve det nye LAB -Laboratoriet. Formålet med undervisningen er også med til at understøtte lærernes arbejde med ”teknologiforståelse” og innovation til folkeskolernes elever.

De mange tilbud kan du læse mere om i vores katalog og på bibliotekets hjemmeside.

Kom med på Biblioteksklubbens busture
Vil du med Biblioteksklubben på bustur?
Så glæd dig… Vi har mange ture under forberedelse. Lige nu er vi i fuld gang med at planlægge efterårets busture, så meld dig ind i Biblioteksklubben og få spændende tilbud om busture direkte ind i din mail-boks. www.kalundborgbib.dk/klub.

Pressefoto

Biblioteksklubben – i 3 nye klær’.
Vores populære Biblioteksklub udvides med 3 nye grupper:

Biblioteksklubben for voksne:
For dig som interesserer sig for kultur og socialt samvær. Her får du løbende informationer om biblioteket, tilbud om busture, foredrag og arrangementer.

Biblioteksklubben for børn og børnefamilier:
Et nyt netværk for dem der interesserer sig for børn og børnekultur. Klubben henvender sig til børn og forældre, som har lyst til kulturoplevelser og aktiviteter på biblioteket. Som medlem får du via nyhedsbrevet info om arrangementer nu og her, anmeldelser af de nyeste børnebøger og gode fif til læsning og kreativ leg.

Biblioteksklubbens Litteraturklub:
Et fællesskab under Biblioteksklubben for voksne, der holder særligt af læsning og skønlitteratur. Som medlem modtager du ’litteraturbrevet’ proppet med stof om litteratur og læsning.

Få gode rabatter på vores arrangementer og kom med på de eksklusive busture ved at melde dig ind i klubberne. Medlemskabet er gratis og du tilmelder dig på kalundborgbib.dk/klub eller ved personlig henvendelse på ét af vores biblioteker.

Lokal og personlig kunst på Bibliotekerne
På Kalundborg, Gørlev og Høng Biblioteker kan du i dette efterår igen gå på oplevelse i de mange spændende og smukke udstillinger. På Høng Bibliotek kan du fx se smukke, figurative naturbilleder af den lokale Røsnæs-maler Bi Christine Brieghel. På Gørlev udstiller Fotogruppen ’Argus’ stemningsfulde billeder samt Åse Pedersens malerier for børn og voksne. Endelig kan du se de mange personlige og unikke fotografier på Kalundborg Bibliotek, når foreningen ’Veteranhaven’ sætter ansigter på en krig fjernt fra Danmark.

Liv, koncerter og foredrag i Forsamlingshusene
Kom med til endnu en omgang af hyggelige arrangementer når Liv i Forsamlingshusene slår dørene op til efterårssæsonen. Her kan du blandt andet opleve Koncertforedrag og fællesspisning i Jordløse Forsamlingshus, hvor Dennis Lydom tager ’The man in black’, Johnny Cash under kærlig behandling. Væbnet med sin guitar og autentiske stemme fremfører Dennis Lydom disse sange lige så nærværende og evigt aktuelle, som de var ment. Når du har oplevet dette, vil du forstå, hvorfor han som en af de få i Europa lever af udelukkende at fortolke Johnny Cash. Dennis har over 150 koncertforedrag bag sig, så glæd dig til en aften med en masse musik og farverige fortællinger.

Claus Dalby fortælle om Cottagehaver, der tager udgangspunkt i hans nye bog ’Cottagehaver og dem, der ligner..’, der udkom i marts 2020. Det foregår i Reerslev Forsamlings -og Kulturhus den 10. september.

Godhavnsdrengen Poul-Erik Rasmussen holder foredrag den 20. september i Værslev Forsamlingshus om hans egen anbringelse og hvad det har haft af konsekvenser senere i livet. Han kommer også ind på hvad bogen “Drengen fra Godhavn” og filmen “Der kommer en dag” har betydet for kampen om undskyldningen. Han vil også fortælle om foreningens nuværende kamp for at holde øje med hvad der sker med de børn som i dag tages i varetægt af staten.

Tilmelding på kalundborglif.dk eller se i kataloget under de enkelte arrangementer.

Kalundborg Folkeuniversitet – oplevelser på et højt fagligt niveau
Gå efteråret i møde med nye og indsigtsrige foredrag om emner lige fra foredrag om Guldalderens kunstnere på Strids Mølle, Slægtsforskning i Sønderjylland til dokumentarfilm med Gimle: Dox. Den 2. september vises der Jubilæumsfilm med instruktør Andreas Johnsen med café og filmfremvisning. Hele 10 gange har Andreas Johnsen beriget Gimle: DOX med indsigtsrige og spændende dokumentarer.

Andreas sagt ja til at vælge og introducere denne aftens film. Han lover at det ikke bliver kedeligt og at det vil blive en film af en kollega han har et nært forhold til, måske bliver det et værk af en anden dansk instruktør eller måske bliver det fra en af hans udenlandske venner, som fx den kinesiske, verdensberømte kunstner og systemkritiker Ai Weiwei, der som bekendt er en meget aktiv filmskaber.

Cand. Mag. og tidligere rektor Inger Burchardt, giver et spændende foredrag om slægtsforskning i Sønderjylland og Slesvig-Holsten den 16. september på Holbæk Bibliotek i den store foredragssal.

Gå ikke glip af disse spændende foredrag, film og mange andre tilbud fra Kalundborg Folkeuniversitet. Læs mere om alle oplevelserne og om hvordan du tilmelder dig på www.kalundborgbib.dk/Kalundborg-folkeuniversitet

Artikler og interviews
Foruden de mange arrangementer, kan du også læse de flotte forord, skrevet af direktør med ansvar for bl.a. Kultur og biblioteker i Kalundborg Kommune, Michel van der Linden. Michel fortæller bl.a om hans oplevelse med de lukkede kulturinstitutioner under coronakrisen.

Journalist Sonja Husted Rasmussen har igen beriget kataloget med spændende interviews og artikler om fx den føromtalte forfatter Jens Peter Kaj Jensen, interview med forfatter og debattør Sara Omar. Du kan også gå ombord i bibliotekarens dagbog fra coronanedlukningen eller læse om det fine, nye Makerspace og LAB -Laboratorium. Sidst men ikke mindst kan du læse om vores populære Biblioteksklub, om hvordan den er blevet udvidet til 3 nye, spændende klubber. Gå ikke glip af en masse spændende læsning.

Vi håber at efterårets mange arrangementer for store og små vil komme til gavn og glæde. Og vi er spændte på at fejre det nye katalog sammen med jer -og til en helt ny sæson med kulturtilbud i Kalundborg Kommune.