GIMLE:DOX har sendt sit program for foråret 2019 på gaden.

GIMLE:DOX viser aktuelle danske dokumentarfilm. Mød filminstruktøren til cafédebat efter filmvisning. DOX:CAFE’ åbner kl 18:00. Filmvisning kl 19:00.

Sæt fire fede krydser i filmkalenderen nu…

ONSDAG 9. JANUAR 2019 KL 19:00

LYKKELÆNDER [2018) 70 min

Mød filminstruktør Lasse Lau

En smuk og intensiv film om Grønland og det historiske forhold til Danmark – refleksioner over og dokumentation af myter og virkelighed.
Filmen viser, hvorledes den koloniale historie er indlejret både i Grønlands uendeligt smukke landskaber og i den kollektive bevidsthed.

LYKKELÆNDER vandt Nordic:Dox Award ved CPH:DOX 2018

Filmtrailer: [Kran Film Collective & Tambo Film]

ONSDAG 6. FEBRUAR 2019 KL 19:00

DET SORTE KAPITEL [2018] 60 min

Mød filminstruktør Maya Albana

“Det sorte Kapitel” er en personlig fortælling om venskabet mellem instruktør Maya Albana og billedkunstner Jeanette Ehlers og om at forstå racismens dna. De er døtre af danske mødre og fædre fra Trinidad og Malaysia.
Jeanette føler sig stærk forbundet med sin fars forfædre, der kom til Caribien som slaver.
Da 100-året for salget af Dansk Vestindien nærmer sig, beslutter Jeanette at opføre et mindesmærke over Queen Mary. Maya følger hele processen med sit kamera.
Undervejs udfordres den gængse version af Danmarkshistorien og vi er som publikum nødt til at reflektere over: Hvad vil det sige at være dansk ?

Filmtrailer: [madeincopenhagen]

ONSDAG 6. MARTS 2019 KL 19:00

HJERTELANDET [2018] 90 min

Mød filminstruktør Janus Metz

Med dokumentaren om thai-danske par i Thy ønsker instruktørerne Janus Metz og Sine Plambech at komme bag om fordommene og fortælle en historie om mænd, der har giftet sig med kvinder fra Thailand. Mænd som ”I bund og grund som alle os andre leder efter nogen at elske” – nogen at give deres kærlighed til.

HJERTELANDET – Verdenspremiere på TIFF Docs – Officiel Selection. Toronto International Film Festival 2018

Filmtrailer: [Magic Hour Films, Metz Film & Camera Film]

ONSDAG 3. APRIL 2019 KL 19:00

DE ORIGINALE – EN VENSKABSHISTORIE [2018] 58 min

Mød filminstruktør Stig Guldberg

“De Originale – En Venskabshistorie” er en ny dokumentarfilm instrueret af Stig Guldberg. Filmen er optaget over syv år og følger 4 uortodokse mænd og deres venskabs op -og nedture. Filmen hylder venskabet på godt og ondt og med sine skæve ”helte” spørger den provokerende: Hvad kan vi lære af originalerne og hvad skulle vi stille op uden venskabet?

Filmtrailer: [Klassefilm]