Unge og forældre i Kalundborg Kommune inviteres til Uddannelses- og lærlingemessen den 29. november 2021 i Kalundborg Hallerne. Her er der mulighed for at få et overblik over de mange muligheder, der er for uddannelse og job i lokalområdet. Arrangementet er gratis og åbent for alle mellem klokken 14-16.

Til Uddannelses- og lærlingemessen vil uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder være klar til at besvare spørgsmål og fortælle om de mange uddannelses- og karrieremuligheder, der er i Kalundborg og omegn.

Messen er en god mulighed for at blive klogere på, hvad de forskellige uddannelser handler om og få indsigt i, hvad det er for et arbejde, der venter på den anden side. Her kan de unge også få et indblik i, at der findes mange forskellige muligheder og veje til det gode job.

Klejnsmed, social- og sundhedshjælper, automatiktekniker eller noget helt fjerde?

Der er et godt udvalg af uddannelser med fremragende karrieremuligheder i Kalundborg Kommune og omegn. Til messen vil man blandt andet kunne møde Midt- og Vestsjællands
Politi, EUC Nordvestsjælland, Forsvarets Uddannelser, Kriminalforsorgens Uddannelsescenter, Crispy Food, Novo Nordisk A/S, Kalundborg Gymnasium, Professionshøjskolen Absalon, Syddansk Universitet og mange flere.

De lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner har samtidig mulighed for at møde deres fremtidige elever og lærlinge ansigt til ansigt.

Forældre er velkomne
Uddannelses- og lærlingemessen er delt op i to programmer den 29. november. Et lukket program for elever og et åbent program for alle interesserede.

Det første program er et målrettet og lukket program for elever, som bliver afholdt i formiddagstimerne. Her skal alle elever fra Kalundborg Kommunes 8. klasser, 10. klasser og FGU deltage, udforske og fordybe sig i de forskellige uddannelses- og jobmuligheder gennem en række aktiviteter.

Det andet program er et åbent program, som foregår fra kl. 14-16. Her er forældre og andre interesserede velkomne til at deltage. Forældre har mulighed for at få en opdateret viden om ungdomsuddannelsessystemet og de lokale muligheder for uddannelse og beskæftigelse, samt hvordan de som forældre kan støtte deres unge i karrierevalg og søgning til uddannelse.

Messen præsenteres i samarbejde med standholdere af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Kalundborg Kommune og Kalundborgegnens Erhvervsråd. Projektet er finansieret af Børn og Familie-udvalget i Kalundborg Kommune og Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Pressefoto