Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til Kalundborg onsdag den 11. december og tilbyder hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr.

Siden april 2018 har Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, haft stor succes med deres mobile nonprofit dyreklikker, Frynseklinikkerne.

Som en håndsrækning til socialt udsatte borgere med kæledyr tilbyder Frynseklinikkerne at tilse og behandle denne gruppe borgeres kæledyr udfra et “betal-hvad-du-kan”-princip.

Flere tusinder dyr har allerede fået hjælp af klinikkerne. Nu kommer tilbuddet til Kalundborg.

Dyrlæge Pia Nielsen med Nicky og hans ét og alt, labradorblandngen King, som allerede har fået hjælp af Frynseklinikken. Foto: Dyreværnet

Gennem de senere år er antallet af sager om misrøgtede dyr steget markant i Danmark. Dyreværnets udrykningstjeneste er ofte kommet ud til private, hvor dyreholdet har taget overhånd, ikke grundet misrøgt, men simpelthen fordi borgeren ikke har haft midler til at tage sine dyr til dyrlæge for eksempelvis at få dem neutraliseret. Andre gange har der været tale om kæledyr, hvor ejeren ikke har haft råd til et dyrlægebesøg, selvom kærligheden til dyret har været intakt.

– I USA har man i flere år haft mobile nonprofit klinikker, som er drevet af dyreværnsforeninger, og de har været en stor succes, fortæller Dyreværnets direktør og dyrlæge Rikke Christensen-Lee.

– Erfaringerne fra disse viser, at årsagerne til at visse borgere ikke får deres dyr til dyrlæge skyldes tre ting: Manglende planlægning, manglende mulighed for transport og manglende økonomiske midler. Med etableringen af de mobile dyreklinikker, Frynseklinikkerne, kan vi nu bringe dyrlægen direkte hen til de udsatte områder og på den måde hjælpe både dyr og borgere, siger direktøren.

Frynseklinikkerne bemandes hver af en dyrlæge og en veterinærsygeplejerske, der løbende har kontakt med de danske væresteder og kommuner.

Frynseklinikken holder på følgende lokation i Kalundborg onsdag den 11. december kl. 10.30 – 12.30:

Kalundborg kommunes misbrugscenter
Slagelsevej 35b
4400 Kalundborg

Man betaler, hvad man kan for konsultation og behandling.

De mobile nonprofit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, er blevet doneret til Dyreværnet af dyreelskeren Jørgen Andersen, hvis hund hed Frynse. De er fuldt udstyrede dyreklinikker med operationsfaciliteter, blodprøveudstyr og scanner.

Dyreværnet er Danmarks ældste dyreværnsforening. Foreningen, der er stiftet i 1898, driver internater i Rødovre og i Kolding og har desuden en udrykningstjeneste samt de to mobile dyreklinikker. Dyreværnet – hver en pote tæller.