Nogle frivillige kender deres samlinger udenad. Andre frivillige er uundværlige i forbindelse med afvikling af arrangementer og events. Nogle arbejder bag kulissen eller i haven, mens andre står i første række og sørger for, at museets gæster får den bedste oplevelse.

Om det drejer sig om genstande, formidling, arkæologi eller praktiske opgaver, så påskønner og værdsætter Museum Vestsjælland alle sine 300 frivillige. Museet betragter frivillige som superbrugere og sammen er de Midt – og Vestsjællands fælles hukommelse, og skabere af rum, hvor alle kan opleve og udforske vores rige kulturarv.

Alle har en personlig begrundelse for at blive frivillig, og de tager udgangspunkt i den enkeltes motivation i forbindelse med opgaver og arbejdsområder. Har du en specialviden indenfor et område, vil vi gerne gøre brug af den. Er du ingen ekspert, men vil bare gerne lære noget om historien, så er der også plads til dig. Andre igen vil måske gerne lære fra sig, lave noget med hænderne eller levendegøre og formidle som en historisk person.

Superbrugerne er flødeskummen, der gør det lidt bedre, lidt rare og lidt sjovere for gæster at besøge museet eller for ansatte at gå på arbejde.

Læs mere her

Foto: ABW