Fra 1. marts blev det lettere og mere attraktivt for fodterapeuter at starte egen klinik i Region Sjælland. Samtidig blev det muligt for allerede etablerede fodterapeuter at ansætte medhjælpere i klinikken.

Rettidig og ordentlig behandling af alvorlige sår på fødderne kan være afgørende for diabetespatienter. Derfor starter Region Sjælland en forsøgsordning, der skal tiltrække flere fodterapeuter til regionen og dermed sikre borgerne let og lige adgang til fodterapeuter.

I forsøgsperioden vil der være fri nedsættelsesret for fodterapeuter i de områder, hvor der i dag er for få i forhold til behovet. Derudover vil nuværende klinikejere få mulighed for at ansætte op til seks fodterapeuter i deres klinik. Forsøgsordningen imødeser et ønske fra regionens fodterapeuter og borgere og er en del af regionsrådets strategi om Det Nære Sundhedsvæsen – Sundhed tæt på dig.

– Vi har en ambition om at skabe lige adgang til sundhed for alle, og vi har kigget på, hvordan vi kan tiltrække flere fodterapeuter til regionen. Især de steder, hvor der er langt mellem klinikkerne. Forsøgsordningen skal gerne gøre det mere attraktivt for fodterapeuter at slå sig ned de steder, hvor der ikke er så mange. På den måde er vi med til at fremtidssikre, at de borgere, der er meget afhængig af fodterapeutisk behandling, faktisk også har adgang til den, fortæller Anders Koefoed, regionrådsmedlem og formand for Samarbejdsudvalget for Fodterapi.

Kilde

Foto: ABW