Hvem var manden, der angiveligt var verdens første, store filosof?

I sit foredrag vil Ivar Gjørup fortælle om Platons liv og værk og hans betydning for den verden, vi lever i nu mere end to årtusinder senere. En helt anden Platon end ham, du lærte om i skolen.

Hvem var Platon? Den første store filosof i den vestlige verden, har vi lært. Forfatteren og tegneren Ivar Gjørup har udgivet bogen ‘Platons gåde’ om ham, fået fremragende anmeldelser for den og modtaget både Holbergmedaljen og Brandesprisen i den anledning.

I begrundelsen for at give Ivar Gjørup Georg Brandes Prisen hedder det:
“Ivar Gjørup modtager Georg Brandes-prisen 2016 for Platons gåde. Bogen er en lærd, original og på en gang udfordrende og velformidlet indføring i Platons liv og værk. Ivar Gjørups samtale på tværs af årtusinder er en hyldest til skriften og litteraturen, samtidig med at den viser, hvor aktuel Platons grundlæggende tanker om et samfunds indretning er i dag. Platons gåde dramatiserer den antikke verden og fremstiller den omskiftelighed i Platons verden, der ellers let går tabt på afstand uden at forfalde til forenklinger. Ivar Gjørup er passioneret i sin indstilling, både når det gælder kilder og formidling, og det gør Platons gåde til et unikt værk i dansk litteraturkritik.”

Mandag d. 29/1 – 2018, kl. 17.00 – 19.00 på VUC

Bestil billet her.

Arrangør: Kalundborg Folkeuniversitet.

Platon – Foto: Kalundborg Folkeuniversitet