Den kendte historiker Kåre Johannesen holder foredrag i Solbjerg Forsamlingshus om vikingeborgen Trælleborg ved Slagelse.

Trelleborg er på en gang et af de mest velkendte oldtidsminder i Danmark, og et af de mest gådefulde. Gennem tiderne har man forklaret det som en træningslejr til Svend Tveskægs erobring af England, som en del af Harald Blåtands konsolidering af kongemagten … og som landingsbane for flyvende tallerkener (!)
Sammen med de øvrige ringborge er den blandt de største anlægsprojekter i hele Danmarkshistorien, og alligevel er den ikke nævnt med så meget som et komma i de samtidige kilder – eller er den måske alligevel?

Foredrag finder sted torsdag d. 26/10 kl. 19.30 i Solbjerg Forsamlingshus, Solbjergvej 38, Høng.

Billetter koster 125,-

Tilmelding sker på tlf.: 23 29 40 31

Der er garanti for en underholdende og lærerig aften, når Kåre Johannessen fortæller om borgen, dens rolle i samtidens storpolitik, og dens mange mysterier og sære historier, krydret med lidt spredte anekdoter fra sin tid som “overviking.”

Kåre Johannessen kender de fleste som den karismatiske historiker og tv-vært på bl.a. Historiequizzen på DR. Han har været museumsinspektør på Vikingeborgen Trelleborg og herefter på Middelaldercentret i en længere årrække, men er i dag selvstændig historiker og konsulent. Han har skrevet flere fagbøger om særligt middelalderen og vikingetiden.

Læs om dette- og om flere arrangementer i forsamlingshusene på: www.kalundborglif.dk

 

Foto: Kaare Johannesen