De 11 første bioanalytikere er færdige fra Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg. Der er allerede rift om de nyuddannede, fortæller uddannelsesleder Tine Fatum:

“De fleste af dem har allerede fået job på vores sygehuse. Nogle på Slagelse Sygehus og andre på Holbæk Sygehus. Det glæder mig meget, at vi både hjælper på manglen på kvalificeret arbejdskraft i vores region – men også at vores studerende uddanner sig til at komme i job med det samme.

En af de nyuddannede er 25-årige Andreas Witzell, og han har også allerede et job klar:

“Jeg starter på klinisk biokemisk afdeling på Holbæk Sygehus. Allerede siden 2. semester har jeg haft studiejob på afdelingen, så jeg har været meget målrettet for at blive der, nu hvor jeg vidste hvad jeg ville”,

Andreas Witzell er oprindeligt fra Gislinge, men bor i nu Holbæk. Han havde aldrig taget bioanalytikeruddannelsen, hvis ikke den var blevet flyttet til Kalundborg:

“Før skulle man enten til København eller Næstved, og det var ikke lige en mulighed for mig. Så da den kom til Kalundborg, så besluttede jeg at give uddannelsen en chance, og det er jeg rigtig glad for, at jeg gjorde”, siger Andreas Witzell.

Det første hold optog 20 studerende, men siden er uddannelsen vokset, og har nu et optag på 30 studerende.

Læs mere om uddannelsen her

Foto: ABW