381 landmænd vil erstatte deres marker med nye skove. Mest interesserede er de jyske landmænd, men også Kalundborg Kommune er i top 10.

Danmarks grønne lunger bliver snart endnu større. Der er nemlig meget mere skov på vej. Landbrugsstyrelsen har modtaget 381 ansøgninger fra landmænd om tilskud til at rejse skov på deres marker.

– Vi oplever stor interesse fra landmænd, der vil erstatte deres marker med skov. Vi hører ligeledes fra mange, der tidligere har fået støtte til at plante nye skove, og de fremhæver glæden ved at skabe mere natur, og samtidig løfte gårdens herlighedsværdi, siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Frank Josephsen Kargo.

De nye skove er ikke kun med til at optage CO2 fra atmosfæren. De er også med til at optage kvælstof via rødderne. På den måde beskytter de også det lokale vandmiljø, fordi skovene reducerer udledningen af kvælstof til søer og fjorde. Med alle 381 skove realiseret, er det Landbrugsstyrelsens forventning, at de nye skove kan reducere udledningen af kvælstof med over 25 tons pr. år.

Top 10 kommuner med flest ansøgere, antal ansøgninger

Vejle

34

Ringkøbing-Skjern

25

Varde

20

Herning

16

Kolding

16

Vejen

14

Haderslev

13

Holstebro

11

Tønder

11

Kalundborg

10

Læs mere her

Foto: IDM