Frivillige er foreningslivets byggesten, men de kommer ikke bare af sig selv. Det har 5 Tårns motion indset, derfor er foreningen nu med i et nyt projekt sammen med DGI og Spar Nord Fonden.

Foto: DGI

Projektet Stærk i forening er et tilbud til idrætsforeninger om at komme op i et højere gear og flytte foreningen gennem et længere udviklingsforløb.

Struktureret forløb
Hver forening får både tilknyttet sin egen DGI konsulent i 14 timer, og tre netværksmøder á fire timers varighed ledet af en erfaren foreningskonsulent. Tidsmæssigt strækker forløbet sig fra det første netværksmøde til det tredje netværksmøde over ca. seks måneder.

“Alle undersøgelser og erfaringer viser, at et langt forløb, hvor der er tid til at arbejde i dybden med emnerne, skaber udvikling. Vi ved også, at foreningsudvikling i netværk gør det nemmere at holde sig til et afgrænset fokus og emne. Det betyder, at foreningerne kan arbejde indenfor samme ramme, få glæde af at sparre med hinanden og samtidig have plads til den enkelte forenings særlig behov”, siger Marianne Høyer, der er projektleder i DGI Midt- og Vestsjælland.

Flere frivillige
5 Tårns motion er en løbeklub med ca. 250 medlemmer. Klubben håber på at få flere frivillige involveret ved at være med i Stærk i forening.

“Vi håber på at blive kloge på, hvordan man er stærk i forening. Det er alt for tit Tordenskjolds soldater, der melder sig, når der skal løses opgaver hos os. Nu vil vi gerne lære, hvordan vi får rekrutteret flere frivillige, og vi glæder os til at lære af de andre foreninger. På den måde kan vi være med til at inspirere hinanden”, siger Kenneth Hansen, der er næstformand i klubben.

Kick-off hos Spar Nord i Slagelse
Stærk i forening er et samarbejde mellem Spar Nord Fonden og DGI om at give 36 foreninger muligheden for at udvikle sig. Projektet kører i to forløb. Det første forløb har fem foreninger fra det midt- og vestsjællandske med: 5 Tårns motion, Hashøj IF, Jyllinge Boxing, Karlsunde tri og Allindelille IF med start den 16. marts i Spar Nord banken i Slagelse.

Der er ansøgningsfrist til det næste forløb med plads til seks nye DGI-medlemsforeninger den 23. maj 2017 på www.dgi.dk/staerkiforening