Dette indhold er sponsoreret

Der er mange gode grunde, at du burde sælge din bil privat, når du gerne vil af med den gamle, så du kan få en ny og spændende bil i indkørslen. Der kan være mange penge at hente i en god handel, og du kan være sikker på, hvem du sælger din bil videre til. Dog er det vigtigt, at du ved, hvordan du undgår de største faldgruber, når det kommer til privatsalg af bil, og i denne artikel finde du de bedste fem råd til, hvordan du nemmest kommer af med din brugte bil. Du og den eventuelle køber kan for eksempel bruge nummerpladeoplysningen i forbindelse med salget, hvor i sammen, for eksempel, kan se restgæld og service på bilen.

Vask bilen, inden du tager billeder
Når du skal sælge din bil på nettet, så er det vigtigt, at du husker at vaske bilen, inden du begynder at tage smukke billeder, som kan fange en potentiel købers øjne. Her er det en god ide, at du vasker den i hånden, da det kan give store ridser i lakken, hvis du tager den med i en vaskehal. Der sidder nemlig ofte snavs og små sten fast i de store ruller i hallen, og dette kan skabe ridser i din bil, som kan tiltrække rust, som er svært at komme til livs. Det er også en god ide, at du bruger en mild svamp og en mild sæbe til jobbet, som er beregnet til biler. På denne måde får du det bedste resultat til dine billeder.

Vær ærlig i dit salg
Når du skal sælge din brugte bil, så er det en god ide, at du er så ærlig som mulig. Det kan være fristende, at man pynter en anelse på sandheden, når man skal sælge sin bil, da det ville være rart at få en god handel i hus hurtigt. Dog kan det hurtigt få store konsekvenser for dig og din pengepung, hvis du lyver bilen bedre end den er, da den potentielle køber kan sagsøge dig efterfølgende gennem en forsikringssag, hvis du ikke har fortalt om større skader på bilen, som kan få sikkerhedsmæssige konsekvenser. Ellers er det vigtigt for dig at huske, at den potentielle køber skriver under på, at bilen er købt som beset, og det er derfor ikke muligt, at du kan få konsekvenser på denne front, hvis du har været ærlig, og du og køber har udfyldt en god slutseddel.

Sæt bilen til salg flere steder
Når du skal sælge din bil privat, så har du ikke den samme kundekreds, som den almindelige bilforhandler. Derfor er det en god ide, at du sætter din bil til salg på flere hjemmesider. På denne måde rammer du flere mennesker, som potentiel kan være interesseret i din bil, og det eneste du skal gøre er, at du skal skrive i din salgsannonce, at bilen er til salg flere steder, og at du forbeholder dig retten til at sælge bilen, hvis der kommer et bedre tilbud på bordet i en hurtigere handel. Så har du dækket de fleste af dine baser, og du kan slappe af med visheden om, at du gør, hvad du kan for at sælge din bil.

Mød køber fysisk
Når du skal sælge din bil privat, så er der mange mennesker, som gerne vil udnytte de mange smuthuller, som kan gøre, at du ikke får de penge, som du har krav på, eller mennesker, som gerne vil undgå at udfylde de rigtige papirer i forbindelse med et salg. Derfor er det vigtigt, at du sammen med køber tjekker bilen inden salg, og at i sammen skriver under på de forskellige papirer, som skal udfyldes, inden køber kan tage bilen med sig hjem. På denne måde er du bedst sikret i en handel.

Husk den gode slutseddel
Når du skal sælge din bil privat, så er det vigtigt, at du og køber husker at udfylde en god slutseddel. Dette er den kontrakt, som i begge skriver under på, når i er kommet til en aftalt med bilen, og det er i denne, at alle fejl og mangler på bilen er beskrevet. På denne måde er både du og køber helt sikre på de betingelser, som bilen er solgt under, og i kan begge være sikre på, at i har gjort en god handel.

Når du skal sælge din bil privat, så har du ikke den samme kundekreds, som den almindelige bilforhandler. Derfor er det en god ide, at du sætter din bil til salg på flere hjemmesider. Foto: ABW