Kalundborg Museum byder på en guided tur i middelalderens Kalundborg og på en intro til carmen curlers – iscenesat.

På den guidede tur i middelalderens Kalundborg den 7. juli kl. 14.00 – 15.30 er der historier om Kalundborg Højby, som er et overflødighedshorn af ruiner og bygninger fra middelalderen. Turen starter ved Kalundborg Museums modelby og I ser også korstogstapetet, som er vævet over en fortælling om byen og dens grundlægger, Esbern Snare. Turen fortsætter til ruinerne af Esbern Snares borg og til den enestående femtårnede Vor Frue kirke.

Undervejs kommer I forbi stenhuset, som er Nordeuropas bedst bevarede beboelseshus fra middelalderen. Det er kort sagt en guided tur, hvor vi kommer helt tæt på middelalderens bygninger og får fakta om deres historier.

Mødested: Kalundborg Museums P-plads, Adelgade 23, 4400 Kalundborg.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via: vestmuseum.billetexpresen.dk

Carmen curlers – iscenesat
Kalundborg Museum modtog i juni måned Kalundborgegnens Erhvervsråds og Destination Sjællands pris ’Radiomasten’ for at have gjort ”en ihærdig og vellykket indsats for at skabe særlige oplevelser i Kalundborg Kommune, og på den måde sendt signal til omverdenen om Kalundborg Kommune som et sted, der byder på det ekstraordinære”. Prisen var en påskønnelse af udstillingen carmen curlers – iscenesat.

I 1963 blev Carmen Curlers sat i produktion på en fabrik i Kalundborg. De næste år blev byen og oplandet støvsuget for arbejdskraft, for Carmen Curlers var blevet et verdenshit. Kalundborg Museum viser den utrolige historie om en lokal virksomhed, der var supermoderne og også havde sine opgang- og nedgangstider, indtil den lukkede helt i 1990.

Intro til udstillingen
Få den korte version af historien om Carmen Curlers og en intro til udstillingen carmen curlers – iscenesat på Kalundborg Museum den 11. juli kl. 14-16. 2/2.

Billetten inkluderer kaffe og kage under introen, hvor gæsterne er velkomne til at bidrage med egne erindringer om Carmen Curlers. Bagefter er der adgang til at se udstillingen i eget tempo.

Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via: vestmuseum.billetexpressen.dk. Se øvrige datoer på vestmuseum.dk

Carmen Curlers lavede produkter til hele familien. Foto: Museum Vestsjælland.