Artiklen er sponseret

Når vinteren kommer og temperaturen falder, kan der være nogle hensyn at tage, da du i mange henseender må være meget på forkant for at komme udenom vinterens problemer. Derfor er der her en liste med nogle af ting, du måske bør overveje nu inden vinterens absolutte komme. 

Salt til udendørsarealerne

Kommunen vil i et relativt omfang, nok sørge for at salte og rydde de fleste veje. I højere grad, hvis du bor i en større by, og måske i et lidt mindre omfang, hvis du bor på landet. Men noget kommunen ikke kan tage ansvar for, er dine personlige udendørsarealer, der ikke desto mindre dog også kan være til fare, når det bliver koldt og glat. Derfor kan du overveje at indkøbe lidt salt, der netop kan afhjælpe et eventuelt islag, sådan at du og din familie måske i mindre grad skal risikere at falde på en isglat overflade. Her er det altså primært arealer med fliser eller sten, og ikke så meget græsarealer, der refereres til. Salt lader nemlig frysepunktet for vand, og dermed nedbør falde, sådan at temperaturen skal falde yderligere under frysepunktet for at vandet krystalliserer til is. Det kan måske også være en fordel i en eventuelt udsat indkørsel.

Vinterdæk på bilen

Selvom der endnu ikke er sne eller umiddelbare udsigter dertil, så kan det måske godt betale sig at skifte til vinterdæk. Selv uden sne eller andet nedbør kan vinterdæk være fordelagtige, når temperaturen falder i vinterhalvåret. Det skyldes at gummiet på sommerdækkene kan blive koldt og dermed hårdt, hvilket ikke er godt for vejgreb eller bremselængden. Vinterdækkene er bygget til at kunne håndtere netop disse lavere temperaturer, så du kan færdes sikkert på vejene. Du kan finde andre gode tips til bilen på https://www.teknicar.dk/tips-tricks/, der både relatere sig til dette årstidsskift, men også mange andre vigtige emner.

Selvom der endnu ikke er sne eller umiddelbare udsigter dertil, så kan det måske godt betale sig at skifte til vinterdæk. PR-foto

 

Sider2022