Epilepsihospitalet Filadelfia stiller nu sengepladser til rådighed for medicinske patienter fra pressede sygehuse i Region Sjælland. Sclerosehospitalet bakker også op ved at udlåne plejepersonale til opgaven.

​Det er medicinske patienter fra især Slagelse Sygehus, der fra mandag 6. december kan indlægges på Filadelfia i Dianalund. Sygehusene er i øjeblikket presset pga. mange akutte patienter og mangel på hænder. Presset er så højt, at flertallet af patienter med ikke-hastende aftaler og operationer får deres tid udsat. Men det er ikke længere nok.

– Vi oplever, at vi har rigtig mange patienter denne vinter, blandt andet på de medicinske afdelinger. Vi er derfor glade for, at vi gennem et tæt samarbejde med Filadelfia kan hjælpes ad med at sikre pleje og omsorg til vores patienter, siger vicedirektør Charlotte Bøll fra Slagelse Sygehus.

Fra mandag kan de første fire medicinske patienter bliver indlagt på Filadelfia. Antallet vil derefter gradvist øges op til i alt 12 patienter frem mod jul. Det kan blive aktuelt med flere i det nye år, hvis situationen gør det nødvendigt.

Det er læger fra regionens e-Hospitalet, der har ansvaret for behandlingen af patienterne under indlæggelsen. Filadelfia stiller deres eget sundhedspersonale til rådighed. Desuden kommer der plejepersonale fra Sclerosehospialet i Haslev til Filadelfia.

Aftalen gælder i første omgang indtil 21. december, hvor Filadelfia julelukker. Derefter vil behovet bliver vurderet igen.

Kilde

Foto: JDL